Hlavní obsah

Kulisy jsou připraveny. Nejen Češi ztratili jednoho z velkých soupeřů

Takřka vše je nachystáno. Čekají se nabité tribuny a žhavá podívaná s českými nadějemi - zejména Václavem Milíkem. Znovu k tomu bude i lákavý přídavek. Na mimořádný víkend se mohou těšit příznivci ploché dráhy. V Praze na Markétě se v sobotu pojede třetí díl tohoto ročníku Grand Prix. O den dřív v české metropoli startuje i MS juniorů. Oba podniky začínají v 18:45.

Foto: Robert Procházka, Právo

Stadion na pražské Markétě je připraven na GP.

Článek

Vypadá to, že v sobotu bude vyprodáno. Jaký to rozdíl proti závodům, jejichž diváckou kulisu ještě nedávno kazil covid a jeho následky.

Hodně ostrá bitva o body se čeká už v pátek s českou juniorskou dvojicí Petr Chlupáč, Daniel Klíma. Jeden z hvězdných soupeřů nejen Čechům ubyl. Zranil se Lotyš Francis Gusts, který pražskou dráhu náramně dobře zná, dokonce na ní předloni vyhrál při tradičním Tomíčkově memoriálu. Pád ve Švédsku a zlomené zápěstí jej však na týdny z bojů vyřadilo. Zraněna je i první rezerva - Nazar Parnickij z Ukrajiny, a tak jako náhrada přijíždí v kvalifikačních bojích níže postavený Brit Anders Rowe.

Pole hlavního sobotního závodu žádný zásah zatím neutrpělo. „Milíkova forma je velkým příslibem, že by mohl přijít český úspěch," věří ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Velký pražský plochodrážní víkend
Pátek 2 června 18:45 SGP 2, MS juniorů - za ČR jede celý seriál Petr Chlupáč, Daniel Klíma má divokou kartu pro Prahu, náhradníky jsou Jaroslav Vaníček a Matouš Kameník.
Sobota 3. června 18:45 Speedway Grand Prix - za ČR jede na divokou kartu Václav Milík, náhradníky budou Jan Kvěch a Eduard Krčmář
Vstupenky jsou v předprodeji na Ticketportalu

Milík už se v Praze v roce 2017 dokázal s divokou kartou prodrat až na třetí stupínek, v minulých dvou letech dostával přednost Jan Kvěch. Milíka vrátily do pole jeho letošní výkony.

Další dva domácí jezdci - vedle Kvěcha i Eduard Krčmář - budou čekat na šanci v pozicích náhradníků.

Po prvních dvou závodech vede elitní seriál Polák Bartosz Zmarzlik společně se Švédem Fredrikem Lindgrenem, vítězové z úvodních dvou závodů v Goričanu a ve Varšavě. Loňské pražské prvenství obhajuje Slovák Martin Vaculík.

Reklama