Hlavní obsah

Čeští mladíci doma neuspěli, stupně vítězů obsadili Poláci. Czerniak triumf věnoval dědovi

Chystali se na úvod světového šampionátu plochodrážníků do 21 let, který se označuje jako SGP 2, prohnat soupeře i využít znalosti oválu na Markétě, jenže Danielu Klímovi ani Petru Chlupáčovi se doma nedařilo. Z pěti startů v základním rozpisu vytěžili oba reprezentanti shodně jen čtyři body a skončili v suterénu výsledkové listiny.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Klíma na archivním snímku

Článek

Klíma přitom svou úvodní jízdu vyhrál. „Začalo to nádherně, když skvěle vyšel start, jenže pak se všechno pokazilo. Když mi zastagnoval plyn, byl z toho nezaviněný pád a od té chvíle šly věci šejdrem," mínil jezdec, jenž obdržel divokou kartu jen pro pražský závod.

Chlupáč má právo účasti ve všech třech dílech MS a chtěl by patřit do jeho elitní šestky, jenže pátečním večerem se protrápil. „Nějak jsme se minuli s nastavením motocyklu, na tvrdé dráze jsem dost zaostával. Ani jsem to psychicky před domácím publikem nedával, a to mě mrzí moc," litoval.

Stupně vítězů pro Poláky

Stupně vítězů patřily kompletně Polákům. Přes těžký pád během základní části vyhrál finále Mateusz Czerniak před Bartolomiejem Kowalskim, který už jel na divokou kartu i Grand Prix.

„Prožil jsem si těžkou chvíli, byl jsem trochu pobitej, o to sladší je konečný triumf. Moc jsem si to užil s výraznou podporou fanoušků z naší země a tohle prvenství patří dědovi, který před pár dny odešel do nebe a já slíbil, že to v Praze vyhraju pro něj," říkal Czerniak.

Šampionát pokračuje 23. června v Gorzowě a končí 15. září ve Vojensu.

MS do 21 let na ploché dráze - I. závod v Praze:
1. Czerniak
2. Kowalski
3. Ratajczak (všichni Pol.)
...13. KLÍMA,
14. CHLUPÁČ (oba ČR)

Reklama

Související témata: