Hlavní obsah

Milík chce předvést letošní pohodu i natěšené Markétě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v sobotu se představí Václav Milík při pražské Grand Prix na ploché dráze s divokou kartou pro domácího jezdce. „Chci to zase pořádně nakopnout, vezu se na docela úspěšné vlně. Zažívám dost podobný pocit jako před šesti lety, kdy jsem na Markétě při Grand Prix skončil třetí,“ uvažuje.

Foto: Profimedia.cz

Český plochodrážní jezdec Václav Milík.

Článek

V tom roce 2017 vyhrál i pardubickou Zlatou přilbu. „Podepsalo se to na mně tehdy, že jsem trochu usnul na vavřínech a měl dojem, že už nemusím pro úspěch nic dělat. Přestal jsem být hladový," líčí Milík, jenž si analyzoval zpětně závody z předchozích let a objevil křečovitost ve stylu jízdy. „Až moc jsem nad vším přemýšlel a nebyl na dráze uvolněný," prozrazuje.

„Letos jsem začal závody brát s větší pohodou a chci to ukázat v sobotu i natěšené Markétě, kde má být téměř deset tisíc fanoušků. Nenakládám na sebe takový stres, spíš si plošinu užívám. Vždycky mi to šlo nejlépe, když jsem v rohu dílny zabalil motorku a jel závodit pro radost, tohle je osvobozující," vypráví aktuální česká jednička, která pravidelně boduje v polské lize v barvách Krosna.

Doslova pak září ve švédské lize. „S klubem Piraterna Motala, kde se mnou jezdí i polští bratři Pawličtí, vedeme tabulku. Tím, jak se mi letos prakticky na všech frontách daří, tak drží i hlava. Psychická pohoda je děsně důležitá. Okolnosti jsou mi nakloněné, celé to je jen na mně," říká český plochodrážník, jenž dostal i jednu z pěti divokých karet do celého seriálu ME.

O to víc ho mrzelo, že o víkendu nezvládl v Žarnovici kvalifikaci o Grand Prix 2024. „Chtěl jsem si konečně vyjet pravidelnou účast v seriálu. Cítím, že na to mám, jenže zase jsem se přesvědčil o tom, že do Grand Prix je těžší se dostat, než se tam udržet," líčí čerstvý třicátník.

„Narozeniny jsem měl před týdnem a cítím se furt stejně. Věk je v pohodě, není mi ještě tolik. A poslední šanci vyjet si Grand Prix pro příští rok nabízí triumf v evropském šampionátu, nebránil bych se mu," usmívá se.

Reklama