Hlavní obsah

Drama v depu. Lékaři museli nečekaně zasahovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama na dráze a nečekaně i v depu. Boj o body šel v tu chvíli stranou, v zázemí závodů pražského plochodrážního víkendu se záchranáři v pátečním večeru srotili u boxu dánského účastníka juniorského MS Nicolaie Heiselberga. Jezdci, kteří už byli přichystáni na souboj u startovacího zařízení dostali pokyn, aby se stáhli zpět. Lékaři, kteří jsou jinak připraveni hlavně kvůli dění na dráze, zasahovali u mechanika Nicklase Porsinga, který ztratil vědomí.

Foto: Robert Procházka, Právo

Stadion na pražské Markétě, ilustrační foto.

Článek

Situace se odehrála těsně před koncem základní části. Vše dobře dopadlo. „Lékaři  měli vše pod kontrolou," uvedl ředitel závodu Pavel Ondrašík k situaci, kdy zprvu nebylo jasné, co se děje.

Paradoxně vzápětí do té doby téměř bez problémů probíhající dramatický souboj na dráze také vyžadoval zásah záchranářů. Obhájce titulu a do té doby s přehledem jezdící Mateusz Czerniak ošklivě spadl a dlouhé desítky sekund zůstával ležet u mantinelu.

Poté ale vstal, z jízdy byl vyloučen kvůli zaviněnému přerušení, ale na semifinále se dal dohromady, vyhrál ho a vzápětí triumfoval i ve finále a vykročil za dalším titulem.

Plochodrážní víkend v sobotu večer pokračuje hlavním bodem programu - závodem Grand Prix.

Reklama

Související témata: