Hlavní obsah

Tři Češi ve finále! Jedinečná šance na velký výsledek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výjimečná záležitost. Velká šance pro české jezdce. Na domácí půdě rozjedou Jan Kvěch, Daniel Klíma a Petr Chlupáč boj o titul juniorského mistra světa na ploché dráze. V pátek 27. května je na pražské Markétě (18:45 h) čeká první díl ze tří závodů minisérie. Její jednotlivé části poprvé v historii těsně předcházejí závodům prestižní Grand Prix (sobota 28. května v 18:45).

Foto: @ facebook AK Markéta Praha

Jan Kvěch, jedna z českých nadějí v závodech v Praze.

Článek

Tři Češi ve finále a k tomu možnost jet ho doma je jedinečná kombinace.

"Máme velkou radost z toho, že z kvalifikačních kol postoupili hned tři čeští junioři a věříme, že uspějí i v úvodu série u nás," přeje si sportovní ředitel pražských závodů Pavel Ondrašík, aby české trio na Markétě rázně vykročilo do boje o medailové pozice. Na ty v minulosti v mládežnickém šampionátu dosáhli třeba Antonín Kasper či bratři Drymlovi.

Co dnešní následovníci slavných jmen? "Je v jejich silách bojovat o semifinále nebo finále," vzhlíží Ondrašík směrem k úvodnímu závodu třídílného seriálu.

Čeští junioři v kvalifikaci
1. Kvěch v Gislavedu
2. Klíma v Daugavpilsu
4. Chlupáč Kršku
Seriál juniorů
27. 5. Praha, 14. 8. Cardiff, 30. 9. Toruň

Nejvýše zřejmě může pomýšlet Kvěch, v minulosti juniorský mistr Evropy. Na slibné výsledky v kvalifikaci ale dosáhli i další dva čeští účastníci finále, které po pražské zastávce pokračuje v srpnu v Cardiffu a v září v Toruni.

České trio bude v Praze v akci i o den později s dospělou elitou. Kvěch jako divoká karta, Klíma a Chlupáč coby náhradníci.

Jednu z generálek absolvovali o víkendu při semifinále ME družstev do 23 let na dalším domácím oválu v Pardubicích, kde marně usilovali o postup proti silným Britům. Za ty jel i Dan Bewley, stálý účastník seriálu Grand Prix. Ostrovní tým postoupil do říjnového finále v Krakově. Kvěch ovšem vyjel bodové maximum (15), dařilo se i Chlupáčovi a Klímovi, Britové ale měli vyrovnanější pětici a nasbírali o čtyři body více.

Další český jezdec Václav Milík si o víkendu v Nagyhalaszu čtvrtým místem zajistil postup do challenge o účast v seriálu ME.

Reklama

Související témata: