Hlavní obsah

Freestyle motokrosař Podmol je o pár šroubů lehčí

Je o pár šroubů lehčí, pořád to ale zdravotně není žádná hitparáda. Freestyle motokrosař Libor Podmol má po vážném zranění dál v nohách dost železa. „Zkoušeli mi ho v nemocnici na Malvazinkách vyndat aspoň z pravé nohy, ale nevyšlo to," posteskl si závodník, který vážně havaroval v závodě v Německu v roce 2019. „Ale můj stav se lepší. Musí, letos mám velké plány," dodal optimisticky.

Foto: archiv Libora Podmola

Freestyle motokrosař Libor Podmol má po vážném zranění dál v nohách dost železa. Optimismus mu ale nechybí, do budoucna má velké plány včetně startu na Dakaru.

Článek

Podmol byl po karambolu pořádně pochroumaný, lékaři s ním měli hodně práce, když polámané kosti museli sešroubovat, případně přidat železné pláty. „V pravačce jsem měl dvacet šroubů, to je moje horší noha, dělala mi problémy. Po nedávné operaci už se cítím určitě lépe," popsal mistr světa ve freestyle motokrosu. „Moc nemůžu běhat, procházky po nákupním centru mi taky nedělají dobře. Ale to asi žádnému chlapovi," usmál se.

Se zraněními má svoje zkušenosti, na léčbě si dává maximálně záležet. Nechce podcenit žádnou maličkost. „Dlouhodobě jím speciální bylinky. Byl jsem teď dva měsíce na Srí Lance, chůze po písku mi dělala dobře. Teď jen čekám, až mi vyndají železa z nohou, pak se léčba zase pohne," dodal Podmol, který během kariéry dokončil také Dakarskou rallye. Letošní ročník však odložil kvůli plánované operaci. „Fandil jsem českým klukům a celkem mě svrběly ruce. Doufám, že se na startu příštího Dakaru objevím."

O období mezi jeho drsným pádem v roce 2019 a dokončením Dakaru natočil dokumentární film "Cesta je cíl", napsal také knihu. V kulturních počinech navíc dál pokračuje, nyní Podmol představil nový dokument Život je cíl. „Peníze, které jsme vydělali z předešlého filmu, jsme vrazili do nového projektu. Procestovali jsme půlku světa, byli třeba v Africe, mluvili s domorodci a hloubali o smyslu života i aktuálním světě," popsal Podmol.

Nudit se rozhodně nebude ani v blízké budoucnosti. Chystá se natáčet další dokumentární film, v květnu se koná akce FMX Gladiator Games v pražské O2 areně, dále pak zamíří na Masters of Dirt ve Vídni, Crusty Demons v Anglii a v červnu ho čeká první velká Podmolbrothers show v aréně v Karlových Varech. „Pak bych se chtěl znovu zaměřit na přípravu pro Dakar 2023," nastínil Podmol program.

Reklama

Související témata: