Hlavní obsah

Jezdec MotoGP Márquez po sezoně opustí po jedenácti letech Hondu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestinásobný šampion MotoGP Marc Márquez odejde po této sezoně mistrovství světa silničních motocyklů po jedenácti letech od Hondy. Japonská značka dnes oznámila, že se s jezdcem dohodla na ukončení čtyřleté smlouvy, která byla platná ještě na příští rok. Španělský motocyklista má podle médií namířeno k Ducati a měl by se sejít v týmu Gresini Racing se svým bratrem Álexem.

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Španělský závodník Marc Márquez.

Článek

Třicetiletý Márquez se v posledních sezonách potýká se zraněními a spokojen letos není ani s konkurenceschopností motorky. O víkendu obsadil ve Velké ceně Japonska, která byla kvůli dešti zkrácena, třetí místo, což bylo jeho maximum v sezoně. V průběžném pořadí figuruje s 64 body na 15. místě.

Do týmu MotoGP Repsol Honda přišel Márquez v roce 2013 a vyhrál s ním 59 závodů. Na další triumf ale čeká už od října 2021, kdy triumfoval v Misanu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.