Hlavní obsah

König skončil v Assenu jednadvacátý. V neděli budu více agresivní, sliboval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do svého druhého závodního víkendu vstoupil Oliver König v rámci mistrovství světa superbiků. V nizozemském Assenu to zatím neprobíhá podle jeho představ. Český jezdec v sobotu skončil na 21. místě s více než minutovou ztrátou. „Jsem zdravě naštvaný. Vím, že musím být více agresivní," uvedl před nedělním pokračováním König, která jezdí za španělský tým Orelac Racing. Z vítězství se v sobotu radoval Brit Jonathan Rea.

Foto: ORELAC Racing

Český závodník Oliver König a jeho superbiková „bestie"

Článek

Jedna pozitivní věc by se po sobotě přece jen našla – König se při jízdě na Kawasaki ZX-10RR cítí lépe než při prvním závodě ve španělském Aragonu. „Fyzicky to bylo o dost lepší. Trať je tedy náročná a ještě do toho foukal vítr. Cítím se lépe, už mě limitují jenom trochu záda," prohlásil český závodník, který si před sezonou v tréninku zlomil ruku.

V kvalifikačním superpole skončil na 23. místě se ztrátou více než čtyř vteřin. Ze začátku bojoval zejména s Malajcem Hafizhem Syahrinem a s Luca Bernardim ze San Marina. „Ten mě nakonec předjel a začali mi odjíždět," popsal napříjemnost König, který do cíle dojel na 21. místě ze ztrátou skoro minuty a čtvrt.

„Z mého pohledu se závod nevyvíjel dobře. Na začátku jsem nebyl schopný využít toho, že jsem měl před sebou jezdce a nové pneumatiky. Rychlé kola jsem zajížděl až ke konci. Takhle to být nemělo," hlásil český závodník.

Nedělní superpole race začíná od 11:00, závod pak od 15: 15.

Reklama