Hlavní obsah

Königa čekají poslední letošní závody. V Austrálii se bude jednat o jeho budoucnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český závodník Oliver König má před sebou poslední závodní víkend. V Austrálii bude chtít navázat na výkony v Indonésii, kde získal svůj první bod v mistrovství světa superbiků. „O trati toho moc nevím. Ale moc do Austrálie těším. Doufám, že mi to tam bude vyhovovat, trať má rychlý profil," uvedl König z týmu Orelac Racing. Ve stejném termínu se také bude jednat o jeho dalším působení ve španělském týmu. V prvních trénincích skončil dvakrát na 19. místě.

Foto: Orelac Racing

Český závodník Oliver König na trati.

Článek

Český jezdec je v hodnocení šampionátu na 28. místě, když zatím vybojoval jeden bod. „Rád bych v Austrálii přidal další a posunul se pořadím," vyhlásil odvážně König.

Jeho patnácté místo v minulém víkendu v Indonésii ukázalo, že o bodovaných pozicích nemusí jen snít. „Až mě samotného opravdu překvapilo, jak byly ohlasy pozitivní. I když šlo vlastně jen o jeden bod, tak to hodně lidem udělalo radost. Děkuji všem, co mi napsali a podpořili mě. Moc si toho vážím," dodal český jezdec a letošní nováček nejvyšší kategorie.

V Austrálii se už byl projít po trati a za sebou má dva tréninky. V nich na špičku neztrácel víc než tři vteřiny. „Dostal jsem nějaké rady od Jonathana Ree. Je to rychlá a krásná trať. Jen klokany jsem ještě neviděl," uvedl v tiskové zprávě pro média český závodník.

Nespokojený je zatím Königův tým s jedinou věcí. „Ukrutně tady fouká, což bude dělat problémy zejména na cílové rovince. Tam se dosahuje rychlosti kolem 300 km/h. Nebude to nic jednoduchého při takových poryvech větru. Přáli bychom si, aby zopakoval výkony z Indonésiie" konstatoval Miloš Čihák, zkušený manažer a CEO Movisio Racing. V Austrálii bude právě on jednat o další budoucnosti Königa ve španělském týmu a v MS superbicích. „Po víkendu by mělo být jasno," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.