Hlavní obsah

Krutá rána, velká šance je pryč. Český jezdec ukončil sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno vzalo za své. Měl na dosah domácí titul, mohl se také znovu svézt se světovou elitou, ale místo toho se plochodrážník Jan Kvěch zařadil mezi marody. V tréninku před závěrem mistrovství ČR v Březolupech upadl a zranil si ruku. Krutá a bolestivá rána.

Foto: Robert Procházka, Právo

Český plochodrážník Jan Kvěch při GP v Praze na Markétě v roce 2022.

Článek

Byl to docela drsný pád, když si zkoušel dráhu v Březolupech. Ve druhé zatáčce jel příliš zeširoka, zachytil bariéru a přeletěl přes řídítka vlastního motocyklu.

„Byla to šlupka. Hákem jsem chytil o manťák a hodil jsem salto. Výsledek jsou zlomené kůstky na ruce a jsem trochu pobitej… Titul mi utekl a sezona mi skončila předčasně,“ líčí na sítích.

Přitom toho po parádním druhém místě na Tomíčkově memoriálu ještě tolik v letošním roce mohl stihnout. Závěr polských ligových soutěží, finiš mistrovství ČR a hlavně velkou šanci svézt se v sobotu znovu v Grand Prix místo zraněného Dána Anderse Thomsena. Jenže o šanci zkusit si v Toruni boj s nejlepšími ztratil. Přitom by se mu to náramně hodilo už proto, že pro příští sezonu je na dobré cestě, aby byl stálým účastníkem seriálu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jan Kvěch (vlevo) na druhém stupínku při nedávném Tomíčkově memoriálu. Vedle něj vítěz Szymon Wozniak z Polska a Peter Kildenmand z Dánska.

Po návratu z nemocnice už mu nezbylo nic jiného než oznámit ukončení sezony. Jen pasivně může sledovat závod v Toruni, kde potřebuje souhru okolností, aby se dostal do seriálu.

Jako pátý muž srpnového finále kvalifikace má velkou šanci posunout se dodatečně na jedno ze tří účastnických míst, protože jezdci umístivší se před ním mají šanci si seriál zajistit přímo v GP.

„Uvidíme, co se stane. Budu čekat. Pokud bych se dostal do Grand Prix, měl bych velkou radost. Bylo by to dobré i pro českou plochou dráhu,“ říká Kvěch, jenž se může stát prvním českým stálým účastníkem MS od Lukáše Drymla v roce 2008. V Toruni se rozhodne i v souboji o titul. Průběžné pořadí vede Polák Bartosz Zmarzlik o šest bodů před Švédem Fredrikem Lindgrenem.

Reklama