Hlavní obsah

Kvěch postupuje, blíží se k vytoužené soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S přehledem jde dál, český plochodrážník Jan Kvěch udělal významný krok k postupu do elitního seriálu Grand Prix, když v prvním kole kvalifikace o účast v příštím ročníku skončil třetí v italském Lonigu. Ve slovenské Žarnovici se dalším dvěma Čechům nevedlo. Václav Milík v nabité konkurenci skončil desátý, Daniel Klíma o dvě příčky za ním.

Foto: Robert Procházka, Právo

Český plochodrážník Jan Kvěch na archivním snímku.

Článek

Česká plochá dráha v posledních letech nemá stálé zastoupení v seriálu GP. Milík se ovšem zanedlouho sveze na divokou kartu alespoň v domácím podniku MS v Praze na Markétě v sobotu 3. června. Kvěch tam bude při té příležitosti náhradníkem číhajícím na příležitost.

V Lonigu si v sobotu počínal od počátku vcelku suverénně. Opakovaně končil ve svých jízdách na prvním či druhém místě. Vešel se mezi čtyři postupující, V rozjezdu o konečné umístění si zajistil konečnou třetí příčku. Pokračování kvalifikace v podobě Challenge je na programu 19. srpna ve švédském Gislavedu.

Kvěch se v téhle sezoně už kvalifikoval do seriálu ME, Milík do něj dostal divokou kartu. I odtud teoreticky mohou postoupit do příštího ročníku GP.

Prnví kolo kvalifikace o účast v GP 2024:
Lonigo
1. Pawlicki (Pol.) 13,
2. Covatti (It.) 12+3
3. KVĚCH (ČR) 12+2
4. Castagna (It.) 14+1
Žarnovica
1. Vaculík (SR) 14
2. Woźniak (Pol.) 13
3. Becker (USA) 12+3
4. Jakobsen (Dán.) 12+2
10. MILÍK (ČR) 5
12. KLÍMA (ČR) 4

Reklama