Hlavní obsah

Milík byl druhý na špičkově obsazeném plochodrážním mistrovství Slovenska

Český plochodrážní jezdec Václav Milík obsadil druhé místo na špičkově obsazeném mistrovství Slovenska. V šestičlenném finále šampionátu v Žarnovici podlehl po velkém boji pouze domácí hvězdě Martinu Vaculíkovi. Třetí skončil trojnásobný mistr světa Tai Woffinden. Tuzemská sezona startuje úterním Přeborem ČR v Praze na Markétě (18.00), kde půjde i o nominaci do závodů MS a ME.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík. Ilustrační foto.

Článek

Milík na Slovensku zářil už v základní části, ve které vyhrál tři rozjížďky, v kterých jezdci startovali po pěti, a dvakrát dojel třetí. Měl shodnou bilanci jako Woffinden a stejně bodů i jako Vaculík, který nenašel čtyřikrát přemožitele, ale na závěr základní části dojel až třetí.

Ve finále, ve kterém startovali vedle účastníků elitní Grand Prix Vaculíka a Woffindena také exmistr Evropy a oficiální náhradník pro seriál GP Andžejs Lebeděvs z Lotyšska a Dánové Patrick Hansen a Matias Nielsen, Milík polovinu závodu odkroužil v čele. Ve čtvrtém z šesti kol ale českou jedničku po bitvě Vaculík napodruhé předjel a dojel si popáté pro domácí mezinárodní titul.

"Na začátek sezony super obsazené závody. Byla možnost vyzkoušet formu s těmi nejlepšími a myslím, že to byl hodně dobrý start do sezóny. Pocity mám po dnešním závodě dobré, na motorce se cítím skvěle a motorky jedou perfektně. Sezona 2023 může začít," uvedl Milík na facebooku.

O jediný bod za posledním postupovým místem skončil sedmý další český reprezentant Jan Kvěch.

Reklama