Hlavní obsah

Na kapačkách a s angínou. Talent Juránek přesto pomýšlí na bednu

Domácí závody si nechce nechat ujít. Talentovaného jezdce Filipa Juránka sice před domácími závody v Mostě trápí horečky a angína, člen týmu Movisio Racing má však v rámci evropského šampionátu juniorů Yamaha R3 Cup dál vysoké ambice. „Chtěl bych být v top 3," tvrdí 17letý Juránek, který v rámci léčby strávil několik hodin na kapačkách. Mladík během sezony dosáhl zajímavých výsledků. V Itálii dojel na třetím místě a získal několik umístění v nejlepší desítce. Jak si povede na domácí půdě?

Foto: Movisio Racing

Angína a horečka omezuje talentovaného jezdce Filipa Juránka před domácími závody v Mostě.

Článek

Seriál pro nadějné závodníky běží v rámci MS superbiků. Kolem 25 jezdců bojuje na trati na identických motorkách, jeden souboj střídá druhý a rozhodují detaily. „Přesně tohle mám rád. Těší mě, že je tam tolik soupeřů," přiznal Juránek.

Progres chce ukázat před domácím publikem v Mostě, byť ho brzdí velké zdravotní problémy. "Od pondělí se potýkám s angínou, jsem na antibiotikách a snažím se uzdravit. Chci být na závod co nejvíce ready," popisoval Juránek, který byl také na kapačkách. „Chodil jsem na ně, abych do sebe dostal co nejvíce vitamínů a minerálů. Věřím, že v pátek budu už skoro na sto procent," vykládal už ve čtvrtek a neodpustil tradiční procházku po mostecké trati. „Vždycky to musím před závodním víkendem provést."

V šampionátu pro talentované jezdce působí hodně Brazilců, Španělů nebo Italů. Atmosféra prý není mezi závodníky špatná. „Na trati si nic nedarujeme, ale v paddocku jsme v pohodě," dodal Juránek, jemuž pomáhá také Oliver König v rámci týmu Movisio Racing. „Zná všechny tratě, dává mi rady., což je pro mě velký přínos."

Yamaha R3 Cup se otevře v pátek tréninky, hlavní program je však v sobotu. První závod je od 11:45, druhý pak od 16:45.

Reklama

Související témata:
Stanislav Juránek