Hlavní obsah

Nová éra začíná. Fanoušci se můžou těšit na velký plochodrážní víkend s přídavkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už žádné řešení proticovidových opatření, žádné vynucené změny v kalendáři a kromě standardního programu i lákavý přídavek. Na velký víkend se mohou těšit příznivci ploché dráhy. V Praze na Markétě se v sobotu pojede třetí díl tohoto ročníku Grand Prix. K některým závodům série jsou přiřazeny i bitvy MS juniorů, platí to i o podniku v pražské metropoli, kde třídílná mládežnická série v pátek startuje. Oba podniky začínají v 18:45.

Foto: www.speedway-prague.cz

Zaplněný pražský stadion, ilustrační foto.

Článek

Stejná česká jména figurují ve startovní listině obou závodů - Jan Kvěch, Daniel Klíma a Petr Chlupáč.

V pátečním juniorském měření sil budou startovat všichni tři Češi, protože si vybojovali účast v kvalifikačních kolech. A podle jejich výsledků jsou favority.

„Ideální příležitost, jak po všech těch covidových záležitostech přilákat fanoušky zpět do hlediště, spojením šampionátů začíná vlastně nová éra ploché dráhy," připomíná sportovní ředitel pražského závodu Pavel Ondrašík.

Velký pražský plochodrážní víkend
Pátek 27 května 18:45 SGP 2, MS juniorů - za ČR se kvalifikovalo trio Kvěch, Klíma, Chlupáč,
Sobota 28. května 18:45 Speedway Grand Prix - za ČR jede na divokou kartu Kvěch, náhradníky budou Klíma a Chlupáč
Vstupenky jsou v předprodeji na Ticketportalu

V sobotní GP má jistotu startu jen Kvěch, který má podobně jako loni mezi elitou divokou kartu. Jeho dva krajané budou čekat na šanci v pozicích náhradníků.

„Kvěch může mezi elitou využít četné zkušenosti z domácí dráhy, a to třeba i z loňského vydařeného Tomíčkova memoriálu i z pátečního juniorského závodu," věří Ondrašík, že by Kvěch mohl vylepšit umístění mimo první desítku z loňska, kdy se po termínové improvizaci v Praze jelo v rámci GP dvakrát.

Po prvních dvou závodech vede elitní seriál Polák Bartosz Zmarzlik. Ten ovšem v posledním podniku ve Varšavě zaváhal, nedostal se do finále, kde dominoval Australan Max Fricke.

„Vše je otevřené, čekáme velké závody, v plné plabě i s výraznou českou stopou," dodává Ondrašík.

Reklama

Související témata: