Hlavní obsah

Milík zvládl historické chvíle i nečekané drama. Teď je blízko k vytoužené metě

Další krok v sezoně coby favorit zvládl, i když to nakonec bylo nečekané drama. Český plochodrážník Václav Milík je blízko k tomu, aby se stal držitelem prestižní divoké karty pro českou Grand Prix, která se pojede 3. června v Praze. A mohl by být skutečným domácím trumfem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík (vpředu) a Bartosz Zmarzlik z Polska (vlevo) během Grand Prix 2019 na stadionu Markéta v Praze. Ilustrační foto.

Článek

Čtvrteční generálku na pražské Markétě zvládl úspěšně, přes zakolísání dovedl Pardubice k výhře v úvodím závodě týmové extraligy, čímž si otevřel cestu k nasazení do závodu seriálu GP. V něm už kdysi právě v české metropoli a také na divokou kartu dojel až na stupně.

„Jsem rád, že to vyšlo a formu jsem si přivezl i do Čech" oddechl si Milík po extraligovém boji, v němž nejprve famózně a s lehkostí sbíral vítězství, ale v závěrečné jízdě základní části nečekaně zaváhal a po třetím místě musel bojovat o výhru Pardubic v repríze souboje s Polákem Szczepaniakem v barvách Slaného v dodatkové jízdě.

Tu už zvládl bravurně, Padubice vyhrály a on sám v porovnání s dalšími adepty na českou divokou kartu Janem Kvěchem (Markéta) a Eduardem Krčmářem (Slaný) bodoval přesvědčivěji. Jeho aktuální forma je příslibem, že by i v GP mohl bojovat o pozice mezi nejlepšími.

Zažívá báječný vstup do sezony v polské extralize v barvách Krosna, nováčka soutěže z jihovýhodního cípu země. „Město úplně žije plochou dráhou, zažívá historické chvíle, zvládli jsme vstup do soutěže," libuje si.

Kde se vzala jeho dlouho nevídaná forma, která z něj až nečekaně dělá hvězdu prestižní polské soutěže? „Je za tím spousta  práce v zimě, vše jsme přenastavili kolem motorek a vůbec. Jsem v pohodě. Zase mě baví víc závodit," říká Milík, který už čeká jen na oficiální potvrzení toho, že vskutku bude držitelem divoké karty pro pražský závod.

1. kolo extraligy družstev na ploché dráze v Praze:
1. ZP Pardubice 37+3 (nejvíce bodů Milík 13+3, Lebeděvs 13)
2. AK Slaný 37+2 (Szczepaniak 16+2, Krčmář 11)
3. AK Markéta Praha 32 (Kvěch 12, Bednář 8)
4. Liberec 22 (Wojdylo 10)

Reklama