Hlavní obsah

Salač odstartuje do Velké ceny Indonésie z osmé řady

Filip Salač odstartuje do závodu třídy Moto2 ve Velké ceně Indonésie z osmé řady. V kvalifikaci byl český jezdec klasifikován na 23. pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český motocyklový závodník Filip Salač.

Článek

Dvacetiletý Salač tak v druhé Grand Prix sezony nenavázal na čtvrté místo z úvodní kvalifikace v Kataru. V trénincích byl český debutant v Moto2 až poslední třicátý, neboť v nejrychlejším druhém tréninku v pátek hned v prvním kole upadl a poškodil motorku. V první části kvalifikace obsadil Salač deváté místo a do druhé části nepostoupil.

"Dnes byl dobrý den, i když to není úplně to, co jsme očekávali. Ráno se jelo zase na vodě a trať postupně osychala. Do kvalifikace bylo sucho a po včerejšku jsem úplně nevěděl, do čeho jdu. Byl jsem docela nervózní. Každopádně jsem se hned od prvního kola dostal do rytmu, jel jsem sám a postupně zrychloval. Každé kolo jsem posouval hranice, ale bohužel v posledním kole byla žlutá vlajka. Tam bych zatáhl ještě více, možná by mě to posunulo trochu výše," uvedl Salač v tiskové zprávě Autoklubu ČR.

"Jsem naštvaný, ale zároveň jsem šťastný, protože oproti včerejšku jsem zrychlil o vteřinu a půl. To je přesně ta vteřina a půl, kterou jsem ztratil včera po pádu, když jsem čekal v boxech, než se všechno opraví. Postupně doháníme ztrátu, a když se zítra povede start, můžeme mít před sebou i docela dobrý závod," řekl jediný český účastník MS, jenž před dvěma týdny úvodní Velkou cenu sezony po pádu nedokončil.

Pole position v prostřední třídě získal Brit Jake Dixon, do závodu královské MotoGP odstartuje letos poprvé z prvního místa úřadující mistr světa Fabio Quartararo z Francie.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Indonésie silničních motocyklů
Moto3
1. Tatay (Šp./CFmoto) 1:41,232
2. Moreira (Braz./KTM) -0,083
3. Aji (Indon./Honda) -0,335
Moto2
1. Dixon (Brit./Kalex) 1:35,799
2. A. Fernández (Šp./Kalex) -0,102
3. Lowes (Brit./Kalex) -0,154,...
23. Salač (ČR/Kalex) nepostoupil do 2. části kvalifikace
MotoGP
1. Quartararo (Fr./Yamaha) 1:31,067
2. Martín (Šp./Ducati) -0,213
3. Zarco (Fr./Ducati) -0,311

Reklama

Související témata: