Hlavní obsah

Salač zajel v trénincích na finále sezony ve Valencii devatenáctý čas

Motocyklový závodník Filip Salač zaznamenal v pátečních úvodních trénincích na závěrečnou Velkou cenu sezony mistrovství světa ve Valencii devatenáctý čas. Český jezdec třídy Moto2 ztratil 1,162 sekundy na nejrychlejšího Pedra Acostu ze Španělska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český motocyklový závodník Filip Salač.

Článek

Dvacetiletý Salač startuje ve Valencii s poškozeným kloubním pouzdrem na prsteníčku ruky, které si zranil při pádu v kvalifikaci před dvěma týdny v Sepangu. Po návratu ze Malajsie dostal člen týmu Gresini sádru, ale poslední Grand Prix sezony si ujít nenechal.

"Byl to hodně těžký den, protože jsem nenajezdil moc kol a bojuji se zraněním ruky, které hodně bolí a hodně mě limituje. Nevzdávám to, uvidíme zítra. Jsem si jistý tím, že svůj nejlepší výsledek tady nezajedu, ale nechci to vzdát a chci dál bojovat," uvedl v tiskové zprávě Salač.

Šanci na vylepšení postavení bude mít Salač ještě v sobotním dopoledním tréninku, odpoledne se pak pojede kvalifikace. Před finále sezony je mladoboleslavský rodák v průběžném pořadí na 20. místě se 42 body.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.