Hlavní obsah

Rána pod pás. Motorkář Engel musí na Dakaru startovat v jiné kategorii

Motocyklový jezdec Milan Engel se na příštím ročníku Rallye Dakar opět vrátí do hlavní kategorie. Původně sice chtěl stejně jako letos startovat v kategorii Original by Motul vypsané pro jezdce bez asistence a usilovat o vítězství, pořadatelé jej ale přeřadili mezi závodníky bojující v absolutním pořadí.

Foto: Orion Moto Racing Group

Motocyklista Milan Engel ve druhé etapě Rallye Dakar

Článek

"Byl jsem přihlášený opět do kategorie bez mechanika, ale bylo mi řečeno, že jsem na ni moc rychlý a přeřadili mě. Takto prý dopadli další asi čtyři nejlepší z minulého ročníku. Mrzí mě to, protože jsem tuto kategorii chtěl vyhrát a poslední roky tu byla kvalitní konkurence," uvedl Engel v tiskové zprávě týmu Moto Racing Group.

Zkušený motocyklista byl na letošním Dakaru mezi jezdci bez asistence druhý. Nestačil jen na Litevce Arunase Gelazninkase.

Engel se proto v přípravě musel opět zaměřit na jízdu ve vyšších rychlostech. Trénuje i se svým týmovým kolegou Martinem Michkem. "Snažím se chytit jeho rychlost. Tu má větší. Mojí doménou je zase navigace a jsem trochu šetrnější k technice," řekl závodník, který se chystá na devátý start na slavné soutěži. Maximem Engela je 15. místo z roku 2019.

Jedenatřicetiletý jezdec z Jablonce nad Nisou se v říjnu představil i na Marocké rallye, na které obsadil celkově 24. místo a byl desátý v kategorii Rally2.

"Loni jsem měl v Maroku velký pád a zranění mě zbrzdila v další přípravě. Letos jsem už tohle nechtěl zažít. Navíc to byla první zkouška po mém zranění z tréninku," řekl Engel, jenž si letos v přípravě zlomil ruku. "Při závodě bolela, ale zlepšuje se. V tréninku do toho dám maximum, abych byl stoprocentní na závod. Bude těžký a dlouhý," dodal Engel.

Rallye Dakar odstartuje v Saúdské Arábii prologem 31. prosince.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články