Hlavní obsah

Třaskavý start. Na extraligu dorazí slovenské eso i velké překvapení. Češi jedou na Markétě o hodně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To tu dlouho nebylo, hodně ostrý start. Nový impulz dostává domácí plochodrážní extraliga, která se stává mnohem zářivější soutěží než v minulých letech. Na pražské Markétě se v úterý od 18 hodin odehraje první střet čtyř zúčastněných týmů, mezi něž se vrací slovenská Žarnovica. A vkládá do boje velké trumfy. V závodě jde o první body do klubové soutěže, ale i o divokou kartu na závod Grand Prix, který se na Markétě pojede 1. června.

Foto: Robert Procházka, Právo

Stadion v Praze na Markétě.

Článek

Bude to lákavá podívaná hned z několika důvodů. Sestavy jsou nezvykle nabité. V úterý v Praze pojedou kromě jiných tři účastníci seriálu Grand Prix.

Pardubice staví Lotyše Andžejse Lebeděvse, který si pro letošek vyjel účast mezi elitou stejně jako Jan Kvěch, v extralize zástupce domácího pražského klubu. Nejzvučnější esa ovšem nabídne slovenský nováček Dynamax Žarnovica. Martin Vaculík na Markétě v minulosti při GP opakovaně zářil a vítá šanci svézt se znovu na dráze, kde záhy bude znovu usilovat o body v seriálu. Do závodu slovenský klub postaví i další hvězdu Artjoma Lagutu, mistra světa z roku 2021. Překvapení, i přesto, že bylo jasné, že na žarnovické soupisce není jen pro ozdobu.

Ruský jezdec po titulu na čas zmizel z mezinárodní scény. Coby držitel polského pasu ovšem teď už zase jezdí ligu u našich sousedů a startuje taktéž na britských ostrovech.

Čeští zástupci v extraligových týmech - pardubický Milík, slánský Krčmář, pražský Bednář a možná i další mají kromě bodů pro své týmy šanci zabojovat i o divokou kartu na pražský závod GP či alespoň o posty náhradníků.

„S divokou kartou na Grand Prix čekáme právě na tyhle první závody, v nichž bude porovnání se zahraničními hvězdami. Nechceme nic uspěchat, máme čas do konce dubna. Divokou kartu budeme chtít dát jezdci, který bude schopný získat nějaké body,“ říká ředitel závodů na Markétě Pavel Ondrašík.

Prémie vedle lákavých es a dramatických bitev čeká i na fandy. Je pro ně připravena prémie v podobě možnosti pořízení vstupenek na GP s desetiprocentní slevou.

Reklama

Související témata: