Hlavní obsah

Buggyra se vrací do francouzského seriálu GT4, Vršecký si ve Spa-Francorchamps splní životní sen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšném premiérovém startu v Nogaru se tým Buggyra ZM Racing vrací do francouzského šampionátu GT4 (FFSA GT4). V jeho čtvrtém pokračování se o víkendu bude s Aliyyah Kolocovou střídat David Vršecký. Dvojnásobný šampion evropských tahačů na okruzích si tak na legendární trati ve Spa-Francorchamps splní ve voze Mercedes-AMG GT4 životní sen.

Foto: Buggyra media

Martin Koloc a David Vršecký

Článek

„David tvoří s Aliyyah ideální pár. Kvalita práce mezi nimi je nedostižná. Zkoušeli jsme několik koučů, ale spolu jim to klape dokonale. Na Slovakia Ringu Aliyyah dokázala být během pár kol proti loňsku rychlejší o sekundu a půl. Výborná byla i práce s pneumatikami. Za to všechno musíme vedle ní dát kredit také Vršovi," vysvětluje šéf stáje Martin Koloc.

David Vršecký toho během své závodní kariéry zvládl mnoho a svezl se na nejedné slavné trati. Ale legendární belgický okruh mu v jeho „deníčku" stále chyběl. Po Dakaru a dalších náročných závodních aktivitách si odpočinul a dal se dohromady i fyzicky, takže do „gétéčka" usedne s plnou vervou.

„Moc se těším. Svézt se ve Spa-Francorchamps byl vždycky můj sen. A ten si teď splním. Navíc tu bude i Aliyyah, která je závod od závodu rychlejší. Věřím, že spolu dokážeme zajet dobrý výsledek," těší se 46letý matador.

Buggyra se představí v Euro NASCAR. Syrový závodění, těší se David VršeckýVideo: Buggyra Racing

Čerstvě 18letá Aliyyah Kolocová se po závodech NASCAR ve Vallelunze zotavila ze zánětu šlach způsobených extrémní silou na řadicí páce. „Se Spa mám už zkušenosti z letošního závodu 24h Series. Je to nádherná trať a jezdecky náročná, moc jsem si ji užila. Těším se, že se na ni mohu vrátit. S Davidem velmi ráda spolupracuji, je to nejlepší jezdecký kouč na světě," chválí mladičká závodnice svého mentora.

První závod se v Belgii pojede v sobotu se západem slunce, což bude pro Aliyyah další zajímavá zkušenost. „Ve vytrvalostních závodech je jízda za soumraku nebo v noci velmi důležitá. Bude to náročné, ale mám ráda výzvy a ráda je překonávám," dodává pilotka.

Seriál FFSA GT4 patří v této kategorii sportovních vozů mezi nejprestižnější klání. Na startovním roštu je tradičně na čtyřicet speciálů. Porovnání s takovou konkurencí Buggyru láká, proto se zúčastní celého zbytku seriálu. Tedy vedle Spa-Francorchamps také závodů na francouzských okruzích Circuit de Lédenon a na Paul Ricard známém z F1.

„David Vršecký dojede s Aliyyah celý zbytek sezony buď jako kouč, nebo jako partner v autě," avizuje boss Koloc a povzdechne si: „Škoda, že před pětadvaceti lety, když jsme s Davidem začínali, jsme neměli možnosti jako dneska. Ve velkých rychlých autech by jeho kariéra byla ještě řádově někde jinde."

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny