Hlavní obsah

Kdo bude jezdit za Charouzův tým? Jedno z nejzvučnějších jmen v mistrovství světa!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Český tým Charouz Racing System získal do letošního seriálu mistrovství světa formule 2 zvučné jméno - Fittipaldi! Samozřejmě se nejedná o dvojnásobného mistra světa F1 Emersona, kterému už je pětasedmdesát let, ale o jeho dvacetiletého vnuka Enza, který podle odborníků podědil po slavném dědečkovi jezdecké geny. Parťákem Brazilce bude turecký jezdec Cem Bölükbasi.

Foto: Profimedia.cz

Český tým Charouz Racing Systém získal do letošního seriálu mistrovství světa formule 2 zvučné jméno - Fittipaldi! Na archivním snímku jsou Enzo Fittipaldi a Pietro Fittipaldi.

Článek

Pokračovatel tradice startoval za Charouzův tým už v roce 2019 jako junior v F3. V následujícím roce jezdil v zámořské Indy Pro 2000. Loni se však objevil Fittipaldi zpět v Evropě, začal ve Formuli 3, ale v polovině sezony v Monze debutoval v o "level" výše, kde bude jezdit i teď-

V závěru sezony Enzo havaroval v Džiddě a utrpěl zlomeninu paty. Z té se už ale zotavil a podle vlastních slov je připraven na sezonu. „Je pro mě potěšením a ctí, že mohu pokračovat ve svém dobrodružství ve Formuli 2 s týmem Charouz Racing System," nechal se slyšet mladík slavného jména.

Váží si toho, že mu Charouzův tým dal příležitost debutovat v této kategorii. Věří, že mu zkušenosti ušetří čas při seznamování s vyšší kategorií při testech. "Můžeme začít rovnou naplno. Před námi je dlouhý a náročný šampionát a úroveň konkurence nikdy nebyla tak vysoká jako letos. Rozhodně si klademe za cíl dojíždět pravidelně v top desítce a určitě se pokusíme využít každou příležitost k umístění na stupních vítězů a možná i k vítězství," citují týmové stránky mladého pilota. Seriál Formule 2 má na programu letos čtrnáct závodů.

Spokojený s příchodem Fittipaldiho je i majitel týmu, bývalý vynikající závodník na okruzích,  Antonín Charouz. „Tým a já jsme potěšeni, že můžeme v nadcházející sezoně opět pracovat s Enzem. Loni dokázal, že si zaslouží šanci postoupit do F2, a to i přes smůlu, která ho postihla v Džiddě. Teď, když je zpátky a ve formě, jsem si jistý, že jej to bude motivovat dál, aby ukázal, čeho je schopen," prohlásil Charouz.

"Začít sezonu v prostředí, které už zná, je určitě výhodou pro tým i jezdce a my se budeme snažit všemi způsoby využít tohoto stavu, abychom našli optimální rychlost a byli hned od začátku v top 10," dodal ohledně ambicí Fittipaldiho.

Enzo je představitelem čtvrté závodnické generace slavného jména Fittipaldi. Závodil už otec jeho slavného pradědečka Wilson Fittipaldi i jeho manželka Juzy, kteří byli velkými propagátory automobilového sportu v Brazílii. Nejslavnější z rodu byl již zmíněný dvojnásobný mistr světa F1 Emerson, který vyhrál i slavný závod 500 mil Indianapolis. Závodil i jeho bratr Wilson, který pak měl i svůj tým.

Foto: Buggyra media

Vrásčitý, ale pořád rychlý... Emerson Fittipaldi před závodním tahačem Buggyra VK50.

Třetí generaci, spojenou se jménem Fittipaldi, tvořil strýc Max Papis. Enzův otec Carlos da Cruz - také závodník - si vzal dceru Emersona Julianu, s níž má syny Enza a Pietra, rovněž automobilového závodníka. Enzo se netají tím, že by chtěl jednou závodit ve Formuli 1 jako dědeček.

Reklama

Související témata: