Hlavní obsah

Lacko se s Buggyrou přece jen představí v závodě ME tahačů v Mostě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilový tým Buggyra ZM Racing sice v letošním roce nestartuje v závodech mistrovství Evropy tahačů, v srpnu v Mostě ale Adam Lacko nebude chybět. Bývalý evropský šampion se představí s kamionem připravovaným týmem Buggyra Academy France.

Buggyra v závodě mistrovství Evropy tahačů v MostěVideo: Buggyra

 
Článek

Málo platné, bez české účasti by nebyl tradiční podnik úplný. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo dohodnout s týmem Buggyra ZM Racing na jeho účasti na tradiční Czech Truck Prix. Fanoušci tak na startu uvidí českého zástupce Adama Lacka. Bude to skvělá příležitost pro všechny milovníky motorsportu, jak si užít konec prázdnin," raduje je Josef Zajíček, předseda představenstva Autodromu Most, v tiskové zprávě.

Buggyra na konci loňského roku oznámila jasné NE evropským truckům a zaměření na vytrvalostní série cestovních vozů a dálkových rallye. Nakonec však na tradiční zastávce evropského šampionátu tahačů na okruzích v Mostě nebude koncem srpna chybět.

„Do Mostu prostě Buggyra patří. V rámci zachování tradic jsme se domluvili s Autodromem Most a nakonec trucky v Mostě do našeho nabitého závodního programu zařadili, abychom potěšili české fanoušky, kteří tradičně plní mostecké tribuny," potvrzuje Jan Kalivoda, šéf komunikace stáje Buggyra.

Vodník Adam Lacko. Pomůže českému závodníkovi déšť k vítězství v Mostě?Video: Sport.cz, Buggyra Racing

„Je to bonus pro české diváky. Na návrat do tahače se moc těším. Zase jiný svět, než teď zažíváme u sportovních vozů GT. Panuje tu zcela jiná atmosféra a doufám, že fanoušky potěšíme výsledkem. Rád bych se alespoň jednou postavil na stupně vítězů. Letos to budou moje jediné závody před českým publikem, tak si je chci podle toho pořádně užít," doufá Adam Lacko.

Český pilot pojede s tahačem, který připravuje Buggyra Academy France. Francouzská odnož akademie má za sebou poslední testy v Nogaru před nadcházející sezonou. „Naše akademie ve Francii pomáhá mladým jezdcům v začátku jejich truckové kariéry. Jejich vzorem je teprve 22letý Téo Calvet, který se už stal šampionem Francie i vítězem Promoter's Cupu v rámci evropského šampionátu," vysvětluje Kalivoda.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko vjíždí do zatáčky jako první.

Právě s Calvetovým vozem bude Lacko v Mostě bojovat o evropské body. „V Téově autě jsem ještě nikdy nejel, protože má dětskou sedačku. Musí mi tam namontovat tu moji," směje se 38letý Lacko. „Auta jsme ale měli stejná, takže v tom nevidím žádný problém. Určitě pojedeme před závody do Mostu na testy, abych se svezl a znovu si na tahač zvykl, ale věřím, že je to jak jízda na kole, která se nezapomíná" dodává s úsměvem.

Mostecký sportovní svátek naplánovaný na termín 25. až 27. srpna nabídne vedle diváky hojně navštěvovaného klání závodních tahačů také šampionát NASCAR Whelen Euro Series. Evropská odnož zámořských NASCAR našla na severu Čech svůj domov a jde o další už tradiční klání na této trati. V NASCAR Whelen Euro Series úspěšně bojuje český pilot Martin Doubek, který se může pochlubit titulem šampiona Euro NASCAR 2.

Czech Truck Prix bude pátým dílem ME tahačů. Šampionát začne příští týden v Misanu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Miami Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.