Hlavní obsah

Patnáctiletá dvojčata se závratnou rychlostí proháněla po brněnském letišti

Brno

Koronavirová omezení mohou mít i svá nečekaná pozitiva. Utlumení letecké dopravy umožnilo týmům Buggyra Racing a Mičánek Motorsport powered by Buggyra realizovat odvetný závod mezi svými dvěma 600koňovými bestiemi. Z posledního klání na autodromu v Mostě odcházel poražený Jiří Mičánek se slovy: „Tady na 500 metrů to nemá žádný smysl, pojďme na letiště, tam se teprve ukáže.“

Foto: Buggyra media

Působivá kulisa netradičního závodu...

Článek
Fotogalerie

O pár týdnů později se už na ranveji jindy vytíženého mezinárodního letiště Brno Tuřany řadí vedle sebe Mercedes AMG GT3 a Lamborghini Huracan SuperTrofeo.

Tentokrát se však jedná o týmovou soutěž, utkaly se dvojice včetně teprve patnáctiletých nadějných závodnic, Kolocových dvojčat. Za tým Mercedes David Vršecký a Aliyyah Koloc. Za tým Lamborghini pak závodili Jiří Mičánek s Yasmeen Koloc.

Foto: Buggyra media

Tři, dva, jedna, start!

Po pořádném zahřátí závodních strojů se jde na věc. Týmy zajíždí několik pokusů, aby o konečném výsledku nebylo žádných pochyb. Na konci 2,7 km dlouhé ranveje poráží Jiří s Yasmeen tým Mercedes o pouhé 3 km/h s konečným výsledkem 294 km/h. David s Aliyyah však nevyšli naprázdno. Patří jim totiž prvenství v soubojích 1 na 1 o nejlepší zrychlení.

Pochvala pro odvážné holky

„Jiřímu to nedalo spát, a tak nás vyzval na souboj na domácí půdě," popsal výzvu Vršecký. „Lambo se na delší rovince opravdu rozeběhlo, ale moc nám na ně nechybělo. V soubojích 1 na 1 jsme ale i tak měli navrch a vyhráli 8:7, takže za nás spokojenost," shodli se David a Aliyyah.

David i Jiří si pochvalovali výkony svých týmových kolegyň. „Musím před holkama opravdu smeknout. V patnácti letech si sednout za volant takových vozů a vytáhnout to s chladnou hlavou skoro na 300 km/h, si zaslouží opravdu uznání," kvituje Jiří Mičánek.

Reklama

Související témata: