Hlavní obsah

Bláznivý nápad? Tomeček pojede v kamiónu bez posádky

Praha

Tomáš Tomeček si na nadcházející soutěži Africa Eco race splní jeden ze svých snů. Zkušený automobilový závodník se vydá na trasu vedoucí po stopách původní dakarské rallye v kamiónu Tatra bez navigátora i mechanika. Rozhodl se, že pojede sám.

Foto: www.tomastomecek.cz

Tomáš Tomeček s Tatrou na trati Afrika Eco Race 2015.

Článek

"Mám to v hlavě již delší dobu, ale realizovat jsem se to rozhodl až letos," řekl Tomeček s tím, že nad podobným krokem uvažuje od té doby, co se věnuje vytrvalostním soutěžím. "Chci si vyzkoušet jízdu sám, podobně jako na motorce. Motorkáři mi odjakživa připadali jako blázni a obdivuju je. Teď pojedu s desetitunovou motorkou také," pousmál se sedmačtyřicetiletý závodník.

Tomeček má na kontě starty na Rallye Dakar, od roku 2011 ale závodí v Africe. Rallye, která navazuje na legendární soutěž a jede se s podtitulem závod do Dakaru, již třikrát vyhrál. "Tentokráte to bude spíše o dojetí a dobrém pocitu, že se to daří. Nebude to asi jednoduché a uvidíme, jak to dopadne," uvedl Tomeček pro Motorsport Revue.

Člen týmu Promet/Czechoslovak Group bude jediným Čechem v kategorii kamionů. S osobním vozem Hummer odstartuje v úterý do 1. etapy Miroslav Zapletal.

Reklama

Související témata: