Hlavní obsah

Buggyra jede dál s Tatrou, chystají na Dakar dva kamiony

Praha

Tým Buggyra Racing bude i nadále úzce spolupracovat s automobilkou Tatra v přípravě speciálu na Rallye Dakar. Zástupci obou společností podepsali novou dvouletou smlouvu. V příštím ročníku slavné rallye chce tým Tatra Buggyra Racing nasadit dva kamiony, nově hodlá využít automatickou převodovku.

Foto: Buggyra media

Buggyra bude na Dakaru i nadále úzce spolupracovat s Tatrou.

Článek

Buggyra spolupracuje s Tatrou od roku 2013, aktuálně podepisují smlouvy vždy na dva roky.

„Po vyhodnocení posledního kontraktu jsme se shodli, že obě strany mají zájem dále pokračovat," avizuje manažer týmu Jan Kalivoda. „Na jedné straně značka, kterou celosvětově proslavil nejen Dakar, na straně druhé flexibilní firma s globální působností, která je schopna reagovat prakticky na jakékoli technologické výzvy," dodává.

Na Dakaru se bugina týmu Buggyra Racing orientovala i podle velbloudího trusuVideo: Sport.cz, Buggyra Racing

„Technické poznatky z náročných dakarských závodů jsou pro nás důležitým zdrojem informací pro budoucí vývoj, proto jsme rádi, že spolupráce s Tatra Buggyra Racing pokračuje i nadále a vzájemné spolupráce si velmi vážíme," říká Pavel Lazar, předseda představenstva automobilky.

Další náročný ročník

O úrovni spolupráce podle Kalivody vypovídá i příprava na Rallye Dakar 2021. „Určitě náročný ročník pro všechny zúčastněné, nejen po technické a organizační stránce. My se však držíme plánu a připravujeme na příští Dakar dva závodní kamiony s cílem umístění v elitní desítce," poukazuje manažer.

Majitel týmu Martin Koloc o nové smlouvě nepochyboval. Důkazem je osazení dakarského speciálu automatickou převodovkou.

Buggyra Racing, to nejlepší z Dakaru 2020Video: Buggyra media

„Začali jsme na tom dělat v lednu po konci Dakaru, do vývoje jsme investovali nemalé zdroje ještě před novým kontraktem. Stejně tak pracujeme na optimalizaci rozložení hmotnosti, chceme vytěžit potenciál Phoenixe na maximum," rekapituluje Koloc.

Jak zároveň dodává, vzájemná spolupráce není jen o Dakaru. Ve hře jsou společné vývojové programy, přičemž výsledek by se měl dostavit v co nejbližší budoucnosti.

Reklama

Související témata: