Hlavní obsah

Grönhölm exhibici v Sosnové nepojede, má zdravotní problémy

Víkendové exhibiční Setkání automobilových mistrů přišlo o svoji největší hvězdu. Ze zdravotních důvodů se pořadatelům akce, která se tradičně koná v Sosnové na Českolipsku, omluvil dvojnásobný mistr světa v rallye Marcus Grönholm z Finska.

Foto: Profimedia.cz

Marcus Grönholm na archivním snímku.

Článek

"Nedá se nic dělat. Jsou věci, které nemůžeme nijak ovlivnit, a mohou se stát každému z nás. S Marcusem Grönholmem jsme v těchto hodinách byli v dost intenzivním telefonickém kontaktu a stále jsme se snažili alespoň o jeho fyzickou přítomnost na Setkání mistrů, ale lékař mu kvůli povaze úrazu zakázal cestování letadlem," uvedl ředitel Autodromu Pavel Dušánek.

Osmačtyřicetiletý Grönholm utrpěl blíže nespecifikované zranění na motoristické slavnosti ve Švédsku. Hlavní hvězdou akce tak bude stejně jako před rokem jiný Fin Markku Alén, jenž ovládl světový šampionát v roce 1978.

"Marcus nám slíbil, že udělá všechno pro to, aby se na Setkání mistrů objevil někdy v budoucnu. Myslím ale, že se nám podaří diváky nijak neochudit a již připravenou Toyotu Corolla WRC uvidí v rukou těch nejlepších závodníků, kteří v Sosnové budou. Posadí se do ní na střídačku právě Markku Alén a Václav Pech," řekl Dušánek.

Reklama

Související témata: