Hlavní obsah

Kolomý v Číně nedokončil etapu, zastavily ho problémy s řízením

Aktualizováno

Martin Kolomý neudržel na Rallye Hedvábná stezka třetí místo v kategorii kamionů. Český pilot týmu Tatra Buggyra Racing nedokončil 12. etapu kvůli problémům s řízením. Tým se přesto pokusí, aby se Kolomý na trať vrátil a absolvoval dvě závěrečné etapy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih kamiónů ve 12. etapě Silk Way RallyVideo: sntv

 
Článek

Ve středu si Kolomý připsal třetí etapové vítězství v letošním ročníku rallye a vrátil se na průběžné třetí místo. Jenže o den později ho zastavily technické potíže. "Špatná zpráva: V závěru 12. etapy stojí Martin Kolomý v dunách s problémem s řízením," uvedl tým na facebooku.

Oficiální web soutěže registroval v cíli 12 kamionů, Kolomého tatra mezi nimi chyběla. "Martin volal, že prasknul monoblok řízení a že stojí v někde v hodně nepřístupné oblasti v dunách. Bohužel bez naší pomoci s tím kluci nic neudělají, takže čekáme na pořadatelský vrtulník, aby nás k nim dostal. Budeme dělat všechno pro to, abychom Martina dostali zpátky na trať a hlavně do závodu, ale naděje na celkové umístění jsou asi pryč," uvedl technický ředitel týmu Robin Dolejš.

Také šéfkonstruktér David Vršecký litoval, že Kolomý přišel o stupně vítězů krátce před cílem rallye. "Řízení je důležitý prvek právě v dunách, kdy se jede s upuštěnými pneumatikami a spolu s pískem se vytváří na všechny komponenty řízení největší nápor. Po letošním Dakaru se nám očividně podařilo vyřešit komplikace se servo pumpou, ale pravděpodobně se problém posunul o kousek dál," prohlásil Vršecký.

Na třetí místo se tak po vítězství v etapě vrátil Rus Ajrat Mardějev s kamazem. Vedoucí Dmitrij Sotnikov v čínských dunách ztratil a před druhým Antonem Šibalovem už má k dobru jen tři minuty.

V kategorii automobilů vede dvě etapy před koncem rallye Francouz Cyril Despres s peugeotem, v čele má náskok 43 minut.

Reklama