Hlavní obsah

Kresta by rád obhajoval titul

PRAHA

Jezdec Roman Kresta (32) by v příštím roce rád obhajoval domácí titul v rallye, který letos získal už potřetí (předtím 2000 a 2001). Přitom mu k němu stačilo jet jen šest dílů seriálu. „Ale vůbec to nebylo jednoduché. Do šampionátu jsme vstoupili až ve druhém podniku a poslední jsme také neabsolvovali, ohlédl se Kresta.

Článek

"Vašek Pech nám pořádně šlapal na paty. Nakonec se to povedlo. Titul byl také naší prioritou, takže mohu být spokojený i s celou sezónou,“ uvedl Kresta, jenž byl na domácích tratích v posledních letech spíše vzácným hostem. Stále je nejúspěšnějším českým jezdcem, který vyhrál několik rychlostních zkoušek na tratích mistrovství světa a skončil druhý v Memoriálu Attilia Bettegy. Světové rallye jezdil i s tovární Škodou Octavií WRC.

Kresta ani agentura BPA, které ho zastupuje, zatím nemají o příští sezóně zcela jasno. „Jednáme o ní. Zatím není jisté ani to, jestli budu obhajovat titul, ale pořád je dost času. Co se mne týká, určitě bych se nebránil zajímavému angažmá v zahraničí, což ale moc neočekávám. A tak bych chtěl jet domácí šampionát a obhájit prvenství,“ přiznal Kresta.

Škoda, v jejíchž barvách jezdil, podle zatím továrnou nepotvrzených informací chystá pro rallye novou Fabii S2000. Kresta však mezi vyvolenými jezdci není. „Nevím nic oficiálního, jen něco z doslechu. Dokonce by nová fabia měla startovat v některých podnicích domácího šampionátu. Změřit s ní síly by bylo určitě zajímavé. Ale to je jen můj dojem. Uvidíme v lednu, to už snad bude všechno jasné,“ dodal Kresta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články