Hlavní obsah

Macík byl málem bez navigátora! Tomáška chtěla o Dakar připravit dcerka, dopadl jako bratr Žižka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopadl jako bratr Žižka. Páska přes oko by mu na trati plné zvířeného prachu přišla vhod. Již v Praze den před odletem do Džiddy na Rallye Dakar začalo pro posádku kamionu Martina Macíka jedno velké drama. „Dcera mi při krmení nechtíc shrnula nehtem rohovku až úplně nahoru. Na pohotovosti byli trochu v šoku, že místo předepsaného týdenního klidu letím na Dakar,“ usmívá se navigátor František Tomášek, že nakonec pouštní dobrodružství i s kuriozním handicapem zvládl. Podívejte se na přiloženou reportáž.

Martin Macík byl málem bez navigátora! Františka Tomáška chtěla o Dakar připravit dcerkaVideo: Sport.cz, Big Shock Racing

 
Článek
Fotogalerie

Zdravé oči jsou pro každého navigátora základním předpokladem. Když Martinu Macíkovi večer před odletem blikla na mobilu parťákova aktuální fotka, zhrozil se. „To si snad děláš srandu...!"

Z displeje na něj hleděl muž se zafačovaným okem ve stylu Jana Žižky. „Nějak jsem to pak slepil. Nechtěli jsme, aby vznikly velké příběhy, že se hned od začátku vymlouváme," líčí František Tomášek, proč posádka kamionu týmu Big Shock! Racing o celé patálii promluvila až po návratu domů.

Kamion Martina Macíka a jeho jízda v dunáchVideo: Big Shock Racing

Spolu s mechanikem Davidem Švandou jsou sehranou trojicí, dakarské útrapy zvládají s chlapským nadhledem. Tomáškova dcera je ovšem vyděsila víc než nejvyšší duny.

„Musel jsem na pohotovost do Motola. Tam mě ošetřili, dali mastičky a celé oko zalepili. Řekli, že když zůstanu týden v klidu, bude oko v pohodě, ať se tedy šetřím. Hlavně ať si dávám pozor na prach," culí se navigátor.

Celá pouštní rallye přece probíhá právě v mračnech zvířeného písku a prachu...

Martin Macík popisuje, jak tahal kamion Ignacia CasalehoVideo: Big Shock Racing

Tomášek zpočátku sáhl aspoň po brýlích. „Doporučený způsob léčení jsem úplně nerespektoval. Oko se dalo za pět, šest dnů do pořádku, ale první dny mi to trošku mlžilo," kření se navigátor, který letos navedl Macíkův kamion ke konečnému sedmému místu.

Reklama

Související témata: