Hlavní obsah

Manžel tragicky zemřelé navigátorky: Opustil nás anděl. Rodině pomůže z finančních potíží sbírka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta sobotní tragédie zasáhla (nejen) český motorsport. Při víkendové Rallye Šumava Klatovy následkům zranění z vážné nehody podlehla 41letá navigátorka Alena Krejčíková, za volantem pak seděl její manžel Jaroslav. Závodit spolu začali před 11 lety. „Navždy nás opustil anděl,“ cituje Jaroslava Krejčíka sbírka na platformě Znesnáze 21, která vznikla na pomoc rodině.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Diváci pomáhají vrátit se na trať jednomu ze soutěžních vozů při Rallye Šumava Klatovy, která byla předčasně ukončena kvůli tragické nehodě posádky Krejčík–Krejčíková.

Článek

Osudnou se stala první erzeta náročné šumavské rallye. A byť Krejčíková byla transportována do plzeňské nemocnice, tam kvůli mnohačetným poraněním zemřela.

„Dokázala z nás vytáhnout maximum. Za velkou kariéru jsme měli jen dvě nehody a bohužel tato se jí stala osudnou. Podlehla těžkému poranění hlavy. Navždy nás tímto opustil anděl, kterého může člověk najít pouze jednou za život. Bolest z jejího odchodu je nesnesitelná a tuze těžká,“ říká Jaroslav Krejčík na stránkách sbírky, která byla pro jeho rodinu založena.

Jejím patronem se stal rallyeový jezdec Vojtěch Štajf, který v sobotu zvítězil v historické Rallye Vltava. I jeho ale v Klatovech zasáhla tragická zpráva. „Její manžel přišel o vše – nejbližší osobu i sportovního parťáka. Navíc na poslední soutěž hodně šetřili, a tak na tom ani není dobře materiálně. Skvělou manželku a maminku jeho syna mu už nikdo nevrátí, ale můžeme mu společně ukázat, že tu nezůstal sám a že za ním stojíme a soucítíme,“ píšou organizátoři sbírky.

A přidávají i velmi smutnou informaci, že rodina teď nemá na pohřeb. „Přispěním do sbírky pomůžete i s posledním rozloučením Aleny, protože rodina nyní nemá kvůli těžké finanční situaci ani na její pohřeb.“

Původním cílem sbírky bylo 160 tisíc korun, nicméně po pár hodinách je i díky silné rallyeové komunitě už vybráno téměř dvakrát tolik.

„Vždy říkala, že vítěz je každý, kdo vyhraje sám nad sebou. Že nic není tak důležité jako láska jednoho k druhému. Nic materiálního nikdy nenahradí osobu, kterou máme v srdíčku. Přála si, aby si lidi neubližovali jen pro svůj prospěch a slávu. Přála si, aby si lidé pomáhali v těžkých chvílích a byli na sebe hodní,“ říká její manžel Jaroslav.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.