Hlavní obsah

Mexickou rallye po první etapě vede Lappi před rekordmanem Ogierem

Po první etapě vede Mexickou rallye Fin Esapekka Lappi o pět sekund před Francouzem Sébastienem Ogierem, který útočí na sedmé vítězství v této soutěži. V případě úspěchu by se odpoutal od krajana Sébastiena Loeba, s kterým se dělí o rekordní počet výher v Mexiku. Český jezdec Martin Prokop je třináctý se ztrátou sedmi minut.

Foto: WRC

Esapekka Lappi během závodu rallye.

Článek

Lappi s huyndaiem vyhrál v pátek pět rychlostních zkoušek, Ogier ovládl dva měřené testy. "Musím být spokojený. Seb tuhle rallye vyhrál mockrát a my s ním dokážeme držet krok. Nikdy to není dokonalé a bylo tam pár míst, kde jsem ztratil nějaké desetiny. Pořád se dá zlepšovat," řekl podle agentury AFP Lappi, který má na kontě jediné vítězství ve světové rallye z roku 2017 z Finska.

Na třetím místě figuruje s půlminutovým odstupem Brit Elfyn Evans. Úřadující mistr světa Fin Kalle Rovanperä na páté příčce ztrácí téměř minutu.

Lídr šampionátu Estonec Ott Tänak začal třetí letošní soutěž nejrychlejšími časy v úvodních dvou testech, ale pak ho postihly technické problémy a nabral ztrátu přes 14 minut.

Mexická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Lappi, Ferm (Fin./Hyundai i20) 1:25:12,0
2. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) -5,3
3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -30,1
4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -39,8
5. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -59,7
6. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -1:27,2
...13. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta) -7:06,7.

Reklama

Související témata: