Hlavní obsah

Odtestováno. Kolomý a spol. zvládli obrovské duny s vysokými výjezdy

Lima

A teď už klidně může přijít start... Všechny tři posádky týmu Tatra Buggyra Racing v čele s Martinem Kolomým mají za sebou závěrečné testování před zahájením jubilejního 40. ročníku Rallye Dakar. Pro Martina Šoltyse a tým Adria se jednalo o premiérovou zkoušku s kamiónem v písečných dunách.

Foto: Buggyra media

Tatra Martina Kolomého během závěrečného testování před zahájením Rallye Dakar.

Článek
Fotogalerie

Kolomý s Buggyrou po příletu do Limy

Do peruánských písečných dun vyrazil Martin Kolomý testovat nejen techniku, ale i novou posádku. „Jsou tu nádherné obrovské duny s vysokými výjezdy, takže jsme se trochu rozjezdili a zase o něco více seznámili s posádkou. Auto fungovalo perfektně, jsem spokojený," hodnotí test vítěz dvou dakarských etap a vysvětluje jeho důležitost.

„Zkouška techniky před startem je vždy důležitá, protože nevíte, v jakém stavu dorazí po cestě přes moře. Některé týmy tuto možnost nevyužívají a asi testují až v prvních kilometrech na trati, ale my jsme profesionální tým a děláme vše pro to, abychom předešli problémům již před úvodem," dodává Kolomý.

Martin Šoltys je s prvním písečným dobrodružstvím spokojený. „Ze začátku to pro mě bylo celkem těžké, neměl jsem s jízdou s kamiónem v písku žádnou zkušenost. Díky Pepovi, který je opravdu super navigátor a vždy poradí, kam kamión nasměrovat, jsem to zvládl a byl trochu klidnější. Odjeli jsme asi 50 kilometrů, které nám daly hodně," chválí dakarský nováček Josefa Kalinu.

Na tým rychlé asistence Adria dolehla před začátkem jubilejního 40. ročníku nováčkovská nervozita. „Tak jsme konečně tady. Většinu cesty v letadle jsme se s klukama bavili, do čeho všeho jsme se pustili. Jestli náš sen není úplně šílený, nicméně po testu to z nás trochu opadlo a už se těšíme na první etapu. Čekání před startem je hodně náročné," líčí navigátor Petr Lesák.

Reklama

Související témata: