Hlavní obsah

Ogier si nejspíš zazávodí v Chuchli. Asi přijede, věří organizátoři historického klání WRC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už není tím, kdo by sbíral tituly jak na běžícím páse, protože si účast na závodech vybírá a zdaleka neabsolvuje celý šampionát WRC. Nicméně i tak Francouz Sébastien Ogier zůstává pro řadu fanoušků tím největším lákadlem světové rallye. A podle jeho nedělního vyjádření by se měl zjevit také na Středoevropské rallye, která se z části odehraje v Česku. „Ogier asi přijede,“ míní Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky, který je spolupořadatelem závodu.

Foto: WRC Promoter GmbH / Red Bull Content Pool, Red Bull

Rallyeový jezdec Sébastien Ogier

Článek

Závod se uskuteční od 26. do 29. října, přičemž v Česku se odjede úvodní část. Odstartuje se ve čtvrtek na Hradčanském náměstí, první speciálku si elitní piloti střihnou na dostihovém závodišti v Chuchli, pak se přesunou k erzetám na Šumavě. Další části se pak odehrají v Německu a Rakousku.

„Píšeme historii. Závod jsme domluvili v lobby baru jednoho hotelu v Bahrajnu při Velké ceně formule 1. Bude to poprvé, co se u nás světová rallye uskuteční a bude to také poprvé, kdy závod pořádají tři země. I Mezinárodní automobilová federace FIA to vnímá jako novátorské,“ říká Šťovíček, jenž zároveň přiznává: „Ne všechny městské části v Praze byly nakloněné, aby se u nich rallye jela.“

Naráží tím na fakt, že původně pořadatelé chtěli úvodní čtvrteční erzetu uspořádat na holešovickém Výstavišti, leč místní radnice byla proti. A tak se zvuk speciálů přesouvá spíše za město, nicméně v dostihovém areálu by měli mít diváci na dvoukilometrové trati slušný přehled o dění a dostatečně si pohled na auta užít. V Chuchli pak díky velkoplošným obrazovkám uvidí i druhou rychlostní zkoušku z Klatov.

„Ta zkouška v Chuchli bude zajímavá pro nás i diváky a myslím, že něco podobného jsem nikdy nejel. Že mohu jet doma závod mistrovství světa je splněný sen, ale nebude to nic jednoduchého, byť se budu snažit držet českou vlajku co nejvýše,“ řekl český pilot Erik Cais, jenž zároveň přiznal, že před pár měsíci u něj Ogier vyzvídal, jaká podmínky na jezdce čekají. „Věřím, že i pro něj to bude velká podívaná,“ myslí si Cais.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články