Hlavní obsah

Ogiera v Monze dělí tři rychlostní zkoušky od osmého rallyového titulu

Monza

Sébastiena Ogiera už dělí pouze tři nedělní rychlostní zkoušky Rallye Monza od osmého titulu mistra světa v automobilových soutěžích. Francouzský jezdec s toyotou závěrečnou rallye sezony po druhé etapě těsně vede před týmovým kolegou a zároveň jediným rivalem Elfynem Evansem. Úřadujícímu šampionovi stačí bez ohledu na Britův výsledek k obhajobě titulu třetí příčka.

Foto: twitter:@OfficialWRC, Twitter

Sébastien Ogier na trati.

Článek

Ogier s Evansem svádějí těsný souboj, v němž se přetahují o vedení, od první páteční erzety. Úvodní etapu vyhrál o 1,4 sekundy Evans, po dnešku je v čele o 0,5 sekundy Ogier. Jezdci mají za sebou v areálu a okolí slavného motoristického okruhu třináct rychlostních zkoušek, v neděli se jedou závěrečné tři. Španěl Dani Sordo s hyundaiem na oba adepty na titul ztrácí na třetím místě už přes půl minuty.

Sedmatřicetiletý Ogier má po jedenácti soutěžích v čele průběžného pořadí náskok 17 bodů. Vloni byla situace opačná. Francouz před Monzou ztrácel na Evanse 14 bodů, Brit ale ve finále sezony havaroval a titul získal Ogier. Rodák z Gapu se letos jako účastník šampionátu loučí, od příští sezony bude startovat jen ve vybraných rallye.

Rallye Monza, závěrečný podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) 2:13:27,2
2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -0,5
3. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -27,4
4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -46,6
5. O. Solberg, Edmonson (Švéd., Brit./Hyundai i20) - 1:21,2
6. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -1:38,8

Reklama

Související témata: