Hlavní obsah

Po potížích Latvaly s brzdami zdramatizoval Ogier Finskou rallye

Jyväskylä

Domácí pilot Jari-Matti Latvala vede i po třetí etapě Finskou rallye, ale jeho týmový kolega z Volkswagenu Sébastian Ogier na něj před závěrečným dnem ztrácí pouhé 3,4 sekundy. Francouzský obhájce prvenství se vrátil do hry o vítězství v závěru dne, kdy využil soupeřovy potíže s brzdami.

Foto: Roni Rekomaa, ČTK/AP

Francouz Sébastien Ogier na Finské rallye.

Článek

Ogier se už po druhém dnešním testu posunul zpět na druhé místo před Brita Krise Meekea, ale Latvala byl ve startovním poli dál nejrychlejším jezdcem. Fin vyhrál v úvodu dne pět ze šesti zkoušek a jeho náskok na Ogiera narostl až na 31 sekund.

Jenže pak v celkově 20. testu trefil Latvala díru a ve zbytku dne pokračoval jen se třemi funkčními brzdami. Ogier všechny čtyři zbývající testy ovládl a zadělal na dramatické finále.

Meeke v citroënu ztrácí už půlminutu, a tak si to nejspíš oba týmoví kolegové rozdají o druhé vítězství ve Finsku. Ogier vyhrál vloni, Latvala jako zatím poslední domácí jezdec triumfoval v roce 2010, tehdy ještě v barvách Fordu.

V neděli osmý díl šampionátu vyvrcholí závěrečnými třemi rychlostními zkouškami. Po páteční havárii už v soutěži nepokračuje Čech Martin Prokop.

Finská rallye, 8. podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./VW Polo-R) 2:40:33,6
2. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) -3,4
3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -32,4
4. Mikkelsen, Flöene (Nor./VW Polo-R) -1:20,8
5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -2:14,4
6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -3:36,6
...Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) odstoupili po havárii v 2. etapě.

Reklama