Hlavní obsah

Rallye jen pro odvážné! Vlevo oceán, vpravo kráter sopky. Čech se těší na legendárního Loeba

Rallye pouze pro odvážné. Elitní český jezdec Erik Cais půjde v pátek znovu do akce při závodech na Azorských ostrovech, kde zažil před čtyřmi lety evropskou premiéru. Na start se postaví například vedle legendárního Sébastiena Loeba. „Ten pocit se ani nedá popsat. Jako malý jsem sledoval jak Sébastien vyhrával závody a teď s ním budu závodit a dokonce oba pojedeme ve stejném autě," připomíná Cais, že od letošního roku jezdí s novým závodním vozem Škoda Fabia RS Rally 2.

Foto: Jan Froněk

Český pilot Erik Cais jde znovu do akce.

Článek

Vedle Loeba pojede letošní ročník unikátní rally, během které mohou fanoušci sledovat podle Caise scenérie jako z filmu Jurský park, také třeba mistr světa ve WRC2 Andreas Mikkelsen. „Konkurence bude brutální, ale jsem rád, že můžu závodit proti takovým velikánům. Navíc jsem tady v minulosti startoval ve dvoukolce i čtyřkolce. Je to jedna z mých vůbec nejoblíbenějších rally," těší se Cais na páteční start.

A co tedy čeká jezdce i fanoušky během závodu na ostrově São Miguel, kde se nacházejí dvě neaktivní sopky? „Je to neuvěřitelný zážitek. Jedna z rychlostních zkoušek se táhne na úpatí sopky. Vlevo je oceán a vpravo kráter sopky, ve kterém je teď jezero. Navíc je pod vámi třísetmetrový sráz, takže si nesmíte dovolit žádnou chybu. Naprosto nepopsatelný pocit," vysvětluje Cais.

Stále teprve třiadvacetiletý jezdec nasbírá s novým vozem další zkušenosti na nevyzpytatelné šotolině. "Jsem moc rád, že mi můj tým umožnil startovat na této unikátní rally a také za možnost měřit se s těmi nejlepšími na světě," dodává jezdec týmu Orsák Rallysport.

Reklama

Související témata: