Hlavní obsah

Rovanperä stáhl v Rallye Monte Carlo náskok vedoucího Ogiera

V čele úvodního podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích Rallye Monte Carlo zůstal po třetím dnu osminásobný šampion Sébastien Ogier z Francie. Jeho náskok před druhým Finem Kallem Rovanperäm se před závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami včetně speciálně bodované závěrečné power stage ztenčil na 16 sekund.

Foto: Profimedia.cz

Kalle Rovanperäběhem Rallye Monte Carlo.

Článek

Ogier, jenž jezdí v seriálu s Toyotou pouze vybrané rallye, v neděli vyhrál jedinou erzetu, zatímco úřadující šampion a jeho týmový kolega Rovanperä tři. Zbývající dvě ovládl Belgičan Thierry Neuville z týmu Hyundai, který na Ogiera ztrácí na třetím místě přes půl minuty.

Devětatřicetiletý Ogier vede už od čtvrtečních úvodních dvou rychlostních zkoušek a útočí na deváté vítězství na slavné soutěži, kterým by se odpoutal od krajana Sébastiena Loeba. Devítinásobný mistr světa letos v Monte Carlu chybí a neobhajuje loňské prvenství, protože po startu na nedávné Rallye Dakar měl málo času na přípravu.

Český jezdec Erik Cais při premiéře s vozem Škoda Fabia RS Rally2 je celkově třináctý s více než devítiminutovým odstupem za Ogierem. Loni si v Monte Carlu dojel pro životní deváté místo.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik MS v automobilových soutěžích - po 3. dnu:
1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 2:27:11,5
2. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -16,0
3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -32,0
4. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -56,5
5. Tänak, Jarveoja (Est./Ford Puma) -1:37,3
6. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -3:08,8
...
13. CAIS, TĚŠÍNSKÝ (ČR/Škoda Fabia RS) -9:05,6

Reklama

Související témata: