Hlavní obsah

Smutná zpráva. Po tragické nehodě zemřel slavný jezdec Ken Block

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motoristický svět zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku 55 let zemřel po nehodě na sněžném skútru jeden z nejslavnějších automobilových jezdců rallye a také úspěšný podnikatel Ken Block. Zprávu o Blockově smrti zveřejnil jeho tým Hoonigan Racing.

Foto: Profimedia.cz

Automobilový jezdec Ken Block zemřel ve věku 55 let.

Článek

K tragické nehodě údajně došlo kolem druhé hodiny odpoledne na ranči v utažském okresu Wasatch. Pětapadesátiletý Block jel na prudkém svahu, načež se jeho sněžný skútr převrátil a přistál přímo na závodníkovi. Ve chvíli, kdy došlo k tragické nehodě, byl úspěšný podnikatel v okolí sám. Spekuluje se i o tom, že Block měl během hrozivého karambolu natáčet jedno ze svých šílených videí.

O smrti oblíbeného podnikatele následně informoval jeho tým Honnigan Racing Division. „S nejhlubší lítostí můžeme potvrdit, že Ken Block dnes zemřel při nehodě na sněžném skútru. Ken byl vizionář, průkopník a ikona. A co nejdůležitější, otec a manžel. Bude nám neuvěřitelně chybět," informovala firma Hoonitron Industries. Zprávu potvrdila také manželka Lucy, se kterou Block vychovával tři děti.

„Tísňová linka 911 Wasatch County přijala telefonát nahlašující nehodu sněžného skútru v oblasti Mill Hollow. Na místo byli okamžitě vysláni záchranáři, policisté i lidé ze správy lesů. Řidič Kenneth Block jel na sněžném skútru po strmém svahu, načež spadl na zem a skútr přistál na něm. Následkům zranění na místě podlehl. V době nehody byl sám," uvedla kancelář ve státu Utah.

Pětapadesátiletý Američan zažil pestrý život. Nejprve se mu povedlo spoluzaložit společnost vyrábějící skate obuv DC Shoes, ve 38 letech navíc začal rallye kariéru s týmem Vermont SportsCar, kde za první rok obdržel ocenění Nováček roku. Na svém kontě má několik rallyecrossových šampionátu v Evropě nebo USA.

Do povědomí širší veřejnosti se dostal i díky natáčení známých pořadí včetně úspěšné série Top Gear. Zapomenout se nesmí ani na automobilovou disciplínu gymkhana, ve které pilot projíždí umělě vytvořenou tratí s různými překážkami.

Reklama

Související témata:
Ken Block