Hlavní obsah

Středoevropská rallye bude i příští rok předposledním závodem mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středoevropská rallye bude po blížícím se premiérovém ročníku a startu v Praze i příští rok předposledním závodem seriálu mistrovství světa. Letošní soutěž začne ve čtvrtek 26. října a po dvou dnech na českém území bude o víkendu pokračovat v Rakousku a Německu. Příští rok má rallye termín od 31. října do 3. listopadu. Pořadatelé o tom po zveřejnění kalendáře MS na další rok informovali v tiskové zprávě.

Foto: Jan Froněk

Ilustrační smímek

Článek

Slavnostní start historické premiéry na Hradčanském náměstí se uskuteční přesně za týden, první rychlostní zkouška bude ve Velké Chuchli. Dnes automobilová federace odhalila kalendář na příští rok, jenž opět obsahuje 13 závodů a dvanáctým bude znovu Středoevropská rallye v srdci Evropy. Formát by měl zůstat stejný se startem v Praze a dalšími rychlostními zkouškami na území Česka, Německa a Rakouska.

„Projekt je životaschopný, fanoušci o něj mají mimořádný zájem. Jasně to dokazuje skvělou spolupráci všech tří států a organizačních týmů. Jsem hrdý, že se na nejlepší světovou rallye v našich regionech můžeme těšit i příští rok,“ uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. Všechny tři země se už dříve dohodly na tříletém projektu.

Šampionát i za rok odstartuje opět Rallye Monte Carlo, a to 25. ledna. Po Středoevropské rallye ho uzavře soutěž v Japonsku 24. listopadu. Za obhajobou titulu letos míří Kalle Rovanperä z Finska a slavit další trofej může právě již příští neděli v Pasově v Německu.

Kalendář MS v rallye 2024:
25.-28. ledna: Monte Carlo
15.-18. února: Švédsko
28.-31. března: Keňa
18.-23. dubna: Chorvatsko
9.-12. května: Portugalsko
30. května-2. června: Sardinie
27.-30. června: Polsko
18.-21. července: Lotyšsko
1.-4. srpna: Finsko
5.-8. září: Řecko
26.-29. září: Chile
31. října-3. listopadu: STŘEDOEVROPSKÁ
21.-24. listopadu: Japonsko

Středoevropská rally 2023 na O2 TV Sport

Přímé přenosy ve čtvrtek, v pátek, v sobotu i v neděli ze Středoevropské rally nabídne stanice O2 TV Sport, která vysílá kompletní sezonu WRC. Stanice ČT sport nabídne ve čtvrtek souběžně s O2 TV Sport slavnostní start a rychlostní zkoušky.

Reklama

Související témata: