Hlavní obsah

Ogier o desetinu sekundy vyhrál úvodní rychlostní zkoušku Japonské rallye

Aktualizováno

Sébastien Ogier vyhrál s toyotou úvodní rychlostní zkoušku Japonské rallye, která se do seriálu mistrovství světa vrátila po 12 letech. Před dalším třídenním programem, který obsahuje ještě 18 měřených testů, má v čele průběžného pořadí náskok jediné desetiny sekundy před Craigem Breenem. S minimálními odstupy následují po divácké erzetě Ott Tänak, Thierry Neuville a již jistý šampion Kalle Rovanperä.

Foto: twitter:@OfficialWRC, Twitter

Sébastien Ogier na archivním snímku.

Článek

Právě osminásobný mistr světa Ogier tuto rallye ovládl v roce 2010, kdy se v Japonsku závodilo dosud naposledy. Tehdy se však jelo na šotolinových tratích na severu země, letos se závěrečná soutěž šampionátu koná na asfaltu a výrazně jižněji, v prefektuře Aiči.

Ogier ovládl předešlou Španělskou rallye a v MS je průběžně šestý. V Japonsku má vedle sebe nového navigátora Vincenta Landaise. "Zatím si počíná dobře. Byla to dobrá, náročná zkouška, ale všechno doopravdy začne až zítra," řekl Ogier na webu šampionátu.

V Japonsku je ve hře především druhé a třetí místo v konečném pořadí MS. Je jisté, že je obsadí týmoví kolegové z Hyundaie Estonec Tänak a Belgičan Neuville. Lepší výchozí pozici má Tänak, který má náskok 21 bodů. Ve hře jich je ještě třicet.

Japonská rallye, závěrečný podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce:
1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 2:07,0
2. Breen, Fulton (Ir./Ford Puma) -0,1
3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -0,2
4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -0,3
5. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -0,6
6. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -1,2

Reklama

Související témata: