Hlavní obsah

Vettel kvůli zapomenutému pasu málem nepřevzal mistrovský pohár

Šampión F1 Sebastian Vettel málem přišel o pohár Mezinárodní automobilové federace (FIA) za vítězství v seriálu mistrovství světa. Německý pilot totiž uvízl na letišti v Istanbulu, kam přiletěl soukromým letadlem, protože zapomněl pas. Teprve po přímluvě turecké motoristické federace mu byl vystaven duplikát, ale na galapředstavení dorazil až s hodinovým zpožděním.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Německý pilot Sebastian Vettel se raduje z titulu mistra světa.

Článek

Pětadvacetiletý jezdec Red Bullu se znovu shledal s trofejí, kterou musel před koncem sezóny v říjnu Mezinárodní automobilové federaci vrátit. "Nebylo to jednoduché loučení. Kuchyňský stůl už se na ten pohár znovu těší," uvedl Vettel, jenž vybojoval jako nejmladší pilot v historii třetí titul po dramatickém poslední závodu v Sao Paulu.

Ocenění i pro Škodu

Na galavečeru FIA si převzali dvě ocenění také zástupci Škody za úspěchy v rallye. Finská posádka Juho Hänninen a Mikko Markkula obdržela trofej za vítězství v mistrovství Evropy a australsko-belgická dvojice Chris Atkinson, Stéphane Prevot si odnesla poháry za triumf v asijsko-pacifickém šampionátu.

Reklama

Související témata: