Hlavní obsah

Rovanperä po problémech soupeřů vede Rallye Akropolis o dvě minuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po druhé etapě je v čele Rallye Akropolis úřadující světový šampion Fin Kalle Rovanperä. Dvaadvacetiletý jezdec Toyoty se posunul na první místo po problémech svých soupeřů.

Foto: Profimedia/ IMAGO, Profimedia.cz

Po druhé etapě je v čele Rallye Akropolis úřadující světový šampion Fin Kalle Rovanperä

Článek

Nejprve o vedení přišel obhájce prvenství Belgičan Thierry Neuville, který ve čtvrté dnešní rychlostní zkoušce na náročných šotolinových tratích poškodil zavěšení předního pravého kola svého hyundaie. Následně dopadl stejně Francouz Sébastien Ogier, jenž poničil o kámen zavěšení zadního kola toyoty.

Rovanperämu tak v závěru druhé etapy spadla do klína vedoucí příčka s náskokem více než dvou minut na druhého Španěla Daniho Sorda. Finský mladík se díky tomu znovu přiblížil třetímu titulu mistra světa v řadě. Po devíti z 13 soutěží vede o 25 bodů před týmovým kolegou Britem Elfynem Evansem, který je v Řecku zatím třetí.

„Dneska se toho vpředu odehrálo opravdu hodně. Byla to pěkná bitva a nebylo jednoduché se proti Sebovi prosadit, protože jsme museli brát ohledy na titul. Povedlo se nám to. Byli jsme rychlí a navíc jsme udrželi auto v celku,“ uvedl Rovanperä na webu šampionátu. Útočí na třetí triumf v sezoně a druhé vítězství v Řecku, kde vyhrál předloni.

Český jezdec Martin Prokop je s vozem Ford Fiesta Mk II kategorie rallye2 při jubilejním desátém startu na Rallye Akropolis zatím sedmnáctý.

V neděli jsou na programu závěrečné tři měřené úseky.

Rallye Akropolis, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:29:40,5
2. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -2:04,4
3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -2:09,4
4. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) -3:44,8
5. Tänak, Järveoja (Est./Ford Puma) -4:49,7
6. Lappi, Ferm (Fin./Hyundai i20) -6:16,2
...17. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta Mk II) -13:10

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.