Hlavní obsah

Už se poprali? Casale reaguje na obvinění Macíka: Nelži svým fanouškům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až by se chtělo říct, že co by to bylo za opravdový Dakar, kdyby se na něm do sebe nepustily dva české týmy. Víc než týden vládlo na rallye příměří, jenže po deváté etapě si ostrá slova vyměňují Martin Macík a Chilan Ignacio Casale, který závodí za českou stáj Tatra Buggyra Racing.

Palubní mechanik Tomáš Šikola k incidentu s Martinem MacíkemVideo: Facebook Buggyra Racing

 
Článek

Začalo to tím, že hned v cíli nařkl Macík soupeře, že ho na trati brzdil a nebýt toho, mohl místo třetí příčky reálně usilovat v erzetě o vítězství v kategorii kamionů.

„Ale bohužel nás Ignacio nechtěl pustit. Vůbec nevíme proč, vždyť mu vůbec o nic nešlo. Od sedmdesátého kilometru jsme jeli za ním, docvakli jsme ho, ale nemohli předjet," hlásil Macík.

Pár hodin poté, co český pilot na sociálních sítích zveřejnil své etapové hodnocení, reagovali i v Buggyře. Palubní mechanik Tomáš Šikola, který je v Chilanově posádce, vykládal: "Říkali, že za námi byli dvacet metrů a troubili sentinelem. To nevím. Viděl jsem je za námi jednou, ale to byla mezi námi ještě buggyna. Rád se podívám na onboardy."

Videozáběry z kabiny pak skutečně prošel a zveřejnil je i s komentářem na facebookovém profilu stáje. A ukazuje na nich, že Macík nebyl dostatečně blízko či že chtěl jejich vůz předjíždět v místě, kde neměli kam uhnout. Později mu prý dávali dostatečný prostor a dokonce gestikulovali rukou, aby je předjel.

"Je zcela zřejmé, že kluci Martinu Macíkovi poskytli několik příležitostí na předjetí, ale zřejmě nebyl dostatečně blízko nebo dostatečně rychlý, jak tvrdí, aby se tak stalo. Rozhodně se nejednalo ze strany posádky Ignacia Casaleho o žádné úmyslné brždění," píše se v příspěvku.

Sám Casale pak vydal písemné prohlášení, ve kterém i on popisuje, že nechával Macíkovi možnost k předjetí a že Čech pak v cíli přišel k jeho kamionu a "začal jako blázen mlátit do jeho dveří a zkoušel se prát." To považuje za nesportovní.

"Martine, už nelži svým fanouškům. A nedělej z tohoto krásného závodu statečných pilotů nějakou telenovelu."

Také on v prohlášení tvrdí, že měl Macík třikrát možnost ho předjet a že mu i dával zmíněné znamení rukou. "Nebudu čtyřikrát čekat a ztrácet minuty, abys mě předjel, když trať byla většinou široká. Už žádné výmluvy, kamaráde, trénuj, pracuj tvrději a příští rok budeš silnější, abys tady zkusil vyhrát, protože jsi dobrý a máš na to. Uvidíme se zítra na trati," vzkázal Casale.

Vrátí se ve středu oba k příměří, nebo bude řež pokračovat?

Reklama