Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: O hokejistech v kanceláři, plzeňském risku i o předvánočním hitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pohledu na extraligovou tabulku mě nejvíc překvapuje dvacetibodový rozdíl mezi prvními Pardubicemi a osmou Mladou Boleslaví, který byla před startem sezony mnohými považována za jednoho z černých koňů. To manko mezi současným a bývalým týmem trenéra Radima Rulíka je na dvacet odehraných zápasů fakt obrovský.

Foto: Sport.cz s využitím Borgis/Vlastimil Vacek

Milan Antoš glosuje nejnovější dění v extralize

Článek

Mladé Boleslavi se teď nedaří, přes měsíc nevyhrála za tři body a marně shání střelce. Nestali se jím Šťastný, který měl skvělé minulé sezony, ani Fořt. Bruslařský klub prostě trošku tápe, nic vážného se ale stále neděje.

V klubu došlo k výměně managementu, kdy manažery Vrbatu s Nedorostem nahradili Ševcem. Jsem zvědavý, jak si Martin Ševc ve své premiérové funkcionářské roli povede. Teď přišel takový boom, že se z bývalých hráčů snaží vytvořit manažery, ale tahle činnost je časově nesmírně náročná. Málokdo si uvědomuje, kolik zápasů musí manažer vidět, s kým vším musí komunikovat a jaký přehled musí mít nejen o svých hráčích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Z hokejisty Martina Ševce se stal v Mladé Boleslavi manažer.

A hokejisté, kteří právě skončili hráčskou kariéru, nejsou úplně zvyklí pracovat osm deset hodin denně. Jako hráč se staráš především sám o sebe a o tým, ve kterém hraješ. Jenže jako manažer musíš mít přehled o všem, co se děje – od druhé národní až po extraligu. Sám jsem zvědav, jak to Martin Ševc zvládne.

Od šestého místa až po to poslední je mezi týmy strašně malý bodový rozdíl, vždyť Hradec Králové dělí od Kladna pouhých sedm bodů. Když některý tým chytí šňůru třeba čtyř proher, hned může zahučet až ke dnu tabulky.

O každý bod bojuje Plzeň, která si uvědomuje, že to pro ni nebude lehká sezona. Západočeši v neděli proti Kladnu už potřetí v sezoně odvolali v prodloužení brankáře, aby na led poslali čtvrtého hráče do pole. A teď jim tento krok poprvé nevyšel, když Klepiš po naivní přihrávce Kaňáka pohodlně sebral puk a poslal ho do prázdné brány.

V globálu se mi tenhle plzeňský risk líbí, jen bych to střídal podle síly soupeře. Někdy bych ho zkusil, jindy bych zase hrál s brankářem a tři na tři. Jakmile totiž soupeř bude vědět, co na něj chystáte, bude se schopný připravit. Taky jde o to, že musíš mít vhodné hráče, kteří jsou schopni si ve čtyřech nahrávat tak, abys neudělal chybu, protože ta by měla fatální následky. Když to ale umíte sehrát, je to obrovská výhoda a šance získat dodatečný bod.

V úterý nás čeká zápas dvou rozjetých a ve vynikající formě se nacházejících týmů – druhých Vítkovic s vedoucími Pardubicemi. Půjde o to nejlepší, co extraliga může nabídnout. Dokonce bych řekl, že jde o velký předvánoční hit. Navíc půjde i o souboj Zohorny s Lakatošem, tedy dvou hráčů v čele kanadského bodování soutěže. Fakt se na ten zápas moc těším.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama