Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Brandt nejlepší v lize. Bayern jasně zareagoval na kritiku

Šlágr s jasným vítězem, zamotaný spodek tabulky a lepšící se Alex Král. Dění v nejvyšší německé fotbalové soutěži rozebírá ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz s názvem Echo bundesligy expert František Straka. Jako aktuálně nejlepšího hráče vidí Juliana Brandta z Borussie Dortmund.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters/Heiko Becker

Julian Brandt z Borussie Dortmund patří podle Františka Straky aktuálně k nejlepším hráčům bundesligy.

Článek

„Máme za sebou bitvu o první místo, Bayern rozdrtil Union Berlín 3:0, pro mě jednoznačná záležitost. Mnichov dokázal reagovat na kritiku, co je na něj v poslední době správně vyvíjena. Mám pocit, že když jim teče do bot, trenér Julian Nagelsmann dokáže tým nakopnout a další zápas zvládnout. Proti Unionu nebylo o čem pochybovat, rozhodl první brzký gól a byla k vidění jednoznačná záležitost.

Hráči Bayernu možná čekali soupeře, co bude více kousat. Ale já jsem Union viděl venku několikrát, třeba v Lipsku. Sice tam vyhráli, ale s obrovským štěstím. Ze dvou střel dali dva góly, Lipsko dominovalo. Union nehrál excelentní fotbal a tady narazili na trpělivý a zodpovědný Bayern.

Překvapilo mě ale, že nehráli Leroy Sané a Serge Gnabry. Spekuluje se, že Sané kvůli nedisciplinovanosti a pozdním příchodům. Takže si vše nastartoval sám a přišla odezva. Stejně tak u Gnabryho. Tohle si v Bayernu nemůžete dovolit. Budou to mít těžké, rozhodnutí je nepostavit se ukázalo jako správné.

Teď bude záležet, jestli Bayern udrží formu, na paty mu šlape rozjetý Dortmund. Borussia vyhrála v Hoffenheimu 1:0 naprosto zaslouženě, ukázala výbornou formu. Chtěl bych vyzdvihnout Juliana Brandta, stal se absolutním lídrem týmu. Pro mě je to momentálně TOP hráč v celé lize, líbí se mi jeho přístup, daleko víc na sobě pracuje, změnil i stravu. Spekulovalo se před sezonou, že půjde pryč, ale teď Dortmund jednoznačně táhne.

Zamotává se nám spodek tabulky. Schalke dokázalo vyhrát 2:1 extrémně důležitý zápas se Stuttgartem, byla to poslední šance udržet se mančaftů před sebou. Schalke se prezentovalo zodpovědně, hráči začínají mít sebedůvěru. Musím pochválit Alexe Krále, odehrál velmi dobrou partii. Zdá se, že do týmu začíná zapadat i koncepčně. Konec tabulky bude stejně zajímavý jako špička. Teď je možné všechno, zbývá hodně kol, v klidu nemohou být ani Kolín nebo Augsburg.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick v závěru utkání trefil tyč

Zklamal mě jednoznačně Mönchengladbach. Prohra 0:4 na Mohuči? Tohle je s jejich rozpočtem nedůstojné. Pro nás je pak pozitivní, že Leverkusen uhrál bod na Freiburgu, moc velká škoda, že Patrik Schick nerozhodl, když v nastavení nastřelil spojnici. Bylo by to povzbuzení nejen pro tým, ale i pro něj samého."

Reklama