Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Smekám před Leverkusenem. Má titul v kapse, i tak se pral až do konce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obdivuje Leverkusen, že se i s jistým titulem dokázal vybičovat k vynikajícímu výkonu v nedělním šlágru v Dortmundu a v nastavení udržel sezonní neporazitelnost (1:1). Expert David Jarolím se v novém Echu bundesligy vyjadřuje také o boji na opačném konci německé fotbalové ligy. Věří, že se baráži vyhne Mohuč.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Rozhodčí uklidňuje situaci v utkání bundesligy mezi Dortmundem a Leverkusenem.

Článek

„Smekám klobouk před týmy, které si v týdnu zajistily postup do semifinále evropských soutěží. Tedy Bayern s Dortmundem v Lize mistrů a Leverkusen v Evropské lize. Měly v nohách těžká utkání, přesto v bundeslize předvedly výborný výkon. Hit kola mezi Dortmundem a Leverkusenem se hrál ve vysokém tempu. Když už to vypadalo, že hosté utrpí první porážku v sezoně, dokázali v nastavení vyrovnat z rohu.

Je obdivuhodné, že Leverkusen, který si už před týdnem zajistil mistrovský titul, se pral do poslední vteřiny. Je vidět, že si chce udržet sérii neporazitelnosti, která nyní čítá neuvěřitelných 45 zápasů.

Má před sebou ještě finále Německého poháru, k tomu semifinále Evropské ligy. Pokud by se mu nepovedla nějaká utkání v lize, byť pro něj už nejsou důležitá, nemuselo by být jednoduché přepnout zpátky. Je možné, že právě tímto směrem trenér Alonso na hráče apeloval.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Fotbalisté Leverkusenu slaví postup do semifinále Evropské ligy.

Pozoruhodné také je, že Leverkusen vstřelil v této sezoně už 20 gólů od 86. minuty výš. Kdyby se jednalo o tři branky, dalo by se tvrdit, že jde o náhodu. Tohle ale náhoda pochopitelně není. Tým má evidentně skvělou morálku. Většinu zápasu je na míči, nepanikaří. I když je soupeř v obranném bloku, dokáže se do něj dostat kombinací, narážečkou. Věří až do konce, že může soupeře zlomit.

Vyrovnání Leverkusenu bylo pro Borusii o to bolestnější, neboť se s Lipskem pere o čtvrtou příčku, která zatím jako poslední zaručuje účast v Lize mistrů. Situace ale může být pro německý fotbal příznivější. Je totiž velká pravděpodobnost, že se do Champions League dostane i pátý celek. Stačí, aby v semifinále uhrály Bayern, Dortmund a Leverkusen v šesti zápasech buď dvě výhry, nebo čtyři remízy.

Ohrozit německé kluby mohou jen ty anglické nebo francouzské, ale musely by vyhrát úplně všechny duely. Zajímavé je, že Dortmund, pokud by skončil od pátého místa níž, a zároveň by vyhrál Ligu mistrů, německý fotbal by měl v Champions League dokonce šest zástupců.

Dramatická situace je také na opačném konci tabulky. Hodně si zkomplikoval život Köln, který překvapivě doma prohrál s beznadějně posledním Darmstadtem. Trápil se, diváci na tým i pískali. Aby se vyhnul baráži, musí vyhrát o víkendu v Mohuči. Potom hraje dvakrát doma. Nicméně Kölnu věřím nejmíň. Naopak nejvíc věřím Mohuči, která se poprvé od druhého kola dostala nad čáru sestupu a baráže.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.