Hlavní obsah

ELIÁŠŮV OHEŇ: Rangers dál překvapují, Tampa ale pro ně bude velké sousto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhém kole play off NHL už Patrik Eliáš nebyl ve svých tipech tak bezchybný jako v první rundě. Od začátku sezony ale nejproduktivnější útočník v historii New Jersey Devils považuje ze černého koně New York Rangers, kteří to svým postupem do konferenčního finále přes Carolinu také potvrdili.

Foto: James Guillory, Reuters

Filip Chytil z New York Rangers se raduje z gólu proti Carolině.

Článek

"Rangers mají velkou oporu v gólmanovi Šesťorkinovi. Ale nejvíc se mi na nich líbí jejich vyrovnanost. Panarin, Zibanejad a Kreider hrají delší dobu výborně, ale začalo se dařit i mladé lajně s Filipem Chytilem a skvělou práci pro ně odvádí i hráči jako třeba Andrew Copp. Což je přesně ten typ, který je v play off hrozně důležitý.

Carolina dojela na špatné zápasy venku a nakonec i na gólmana. Antti Raanta sice dobře zaskočil za zraněnou jedničku Frederika Andersena, ale v posledním zápase se zranil a Rangers toho dokonale využili.

V New Yorku mají i vynikající beky Adama Foxe a Jacoba Troubu. A už dlouho připomínám, že Gerard Gallant je fantastický kouč. Florida před lety udělala chybu, že ho propustila. A stejně tak se podle mě unáhlili i ve Vegas.

Jen si říkám, že po dvou sedmizápasových sériích bude pro Rangers Tampa už asi moc velké sousto. Třeba i proto, že by se do její sestavy měl vrátit Brayden Point.

Lightning zkušeně zvládli sérii s Floridou. Hlavně gólman Andrej Vasilevskij, kterému úplně nevyšlo první kolo, ukázal, jaký je kalibr.

Rozhodně jsem od Panthers čekal vyrovnanější sérii, jenže jejich nejlepším hráčům včetně Barkova a Huberdeaua úplně odešla forma a vypadli z role. Oni zatím nemají ty zkušenosti, aby věděli, jak se má hrát v těchto zápasech play off, a musí teprve zjistit, co to vlastně obnáší.

To samé platí o Torontu, které se šest let marně snaží dostat přes první kolo.

Jinak jsme asi všichni žasnuli nad tím, co Edmonton v Bitvě o Albertu provedl s Calgary. To pro mě bylo velké překvapení. Od Flames jsem čekal poctivý, urputný hokej. Když vás trénuje Darryl Sutter, tak obvykle hrajete tvrdě a zodpovědně. Oilers ale gólmana Calgary Markströma dost koupali.

To, co předvádějí Connor McDavid s Leonem Draisaitlem, je neskutečné. Když to srovnáte s Austonem Matthewsem a Mitchem Marnerem z Toronta, tak oni už v Oilers té mety dosáhli. Hrají na neskutečném levelu a je to jen dobře i pro budoucnost hokeje.

Série Edmontonu s Coloradem bude pro fanoušky top, úplná lahůdka. McDavid s Draisaitlem do toho půjdou po hlavě, ale přesto si myslím, že Avalanche mají líp rozloženou sílu a postoupí do finále. V šesti zápasech."

Patrik Eliáš

Bývalý český hokejový útočník. Celou kariéru v NHL strávil v klubu New Jersey Devils, v jehož dresu odehrál 1240 zápasů a nasbíral 1025 kanadských bodů (408 gólů a 617 asistencí). Dvakrát slavil zisk Stanley Cupu. S národním týmem slavil bronz na olympiádě v Turíně, třetí skončil také na Světovém poháru a MS 1998 a 2011.

Reklama