Hlavní obsah

GLOSA: Český šlágr nebavil. Bohužel jde už o tradici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výsledkem nedělního hitu fotbalové ligy mezi Plzní a Slavií (1:1) jsou spokojenější viktoriáni. Tři kola před koncem základní části udrželi sešívané bod pod sebou. Souboj druhého s prvním však atraktivní podívanou nenabídl, bavil jen chvílemi. Bohužel v rámci české scény nikterak překvapivé.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Miroslav Chaloupka

Zleva Srdjan Plavšič ze Slavie, Jan Sýkora z Plzně a Peter Olayinka ze Slavie v ligovém šlágru, který neměl vítěze.

Článek

Plzeň zvolila pragmatické noty: s herně vyspělejším soupeřem zodpovědně bránila. A čekala, že se urodí něco z brejku nebo ze standardky. Slavia? Při své kvalitativní převaze toho měla i přes „zaparkovaný autobus" Viktorie vyprodukovat víc. Do šestnáctky Viktorie sice směřovaly centry, až na gól Lingra z nich hosté nic zajímavého nevytvořili.

Vůbec se neprosadila kometa, útočník Sor. Do zhuštěné obrany mu to nesedělo, nadpozemskou rychlost uplatní daleko víc do otevřené obrany. Jenže v Doosan Aréně měl neustále „za zadkem" protihráče. A když se po vedoucím gólu otevřela hostům šance na rychlé kontry, nechali se Plzní zatlačit a rychlost Sora nevyužili.

Viktoria dosáhla svého, do utkání šla evidentně s cílem neprohrát, aby nechala Slavii pod sebou. Do rizika šla až za stavu 0:1, zápas konečně nabral na kvalitě. Po vyrovnávací brance Chorého se ale zase vrátila ke své zodpovědné taktice. I po vyloučení Buchy remízu udržela a drží mistrovské trumfy.

Směrem k fanouškům se však zákonitě nabízí otázka: Vám se ten fotbal líbil? Bohužel v posledních sezonách zní po tuzemských šlágrech odpověď většinou jasně - NE. Vítězí v nich kopaná nad atraktivním fotbalem...

Líbil se vám šlágr kola Plzeň - Slavia?
Ano
12,6 %
Ne
56,9 %
Zápas jsem nesledoval
30,5 %
Celkem hlasovalo 2386 čtenářů.

Reklama

Související témata: