Hlavní obsah

GLOSA: Čtrnáct gólů ve Zlíně? Nikoli reklama, ale parodie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bláznivý sobotní ligový zápas ve Zlíně, kde Mladá Boleslav zvítězila 9:5, vzbudil pozornost po celé Evropě. Čtrnáct gólů v jednom utkání je opravdu naprosto ojedinělé. Nicméně, je na místě obdiv? Je správné se radovat se, že padlo tolik branek nebo tento bizarní duel spíš ukazuje na nevalnou úroveň české ligy nebo na totální rozklad zlínského klubu?

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Dalibor Glück

Trenér Zlína Pavel Vrba

Článek

Správně je vlastně za A, za B i za C. „Nechápu, nechápu, co se dělo. Jsem z toho úplně vykolejenej,“ hledal po zápase marně slova kouč Mladé Boleslavi Marek Kulič. Dost možná ani teď nerozumí tomu, co se na zlínské Letné odehrálo. Také jeho celek si v defenzivní činnosti počínal zoufale. Vykompenzoval to sice bohatě v činnosti útočné, ale reakce Kuliče je vypovídající. Ne, tohle nebylo normální.

I ten, kdo je seznámen s (ne)fungováním Zlína v posledních letech, musel být v sobotu odpoledne v šoku. Vést v 49. minutě 3:1 a inkasovat poté od soupeře ze stejné soutěže za necelý poločas 8 gólů? Šílené, ztřeštěné, nepochopitelné. Stejně tak vstřelit pět branek a stejně o čtyři prohrát. Ani spousta dalších i tvrdších příměrů nevystihne to, co se ve Zlíně stalo.

Ani kdyby proti Mladé Boleslavi stáli v sobotu dorostenci, nedostali by takový nářez. Ano, bývají zápasy, kdy mužstvu spadne do branky úplně všechno. Ale inkasovat osm branek za 41 minut?! Ne, tohle není vážně normální.

Roky se správně volá po mnohem vyšší atraktivitě české ligy. Za vzor je dávána nizozemská Eredivisie, ve které se čas od času zrodí divoký výsledek. Nicméně také tam existuje pomyslná výsledková hranice. Nizozemské kluby, zvyklé hrát výrazně ofenzivně, za ní jednoduše nepustí hráčská kvalita.

Čtrnáct branek zní pro fanoušky vysoce atraktivně. Trenéři, zlínský Pavel Vrba a mladoboleslavský Marek Kulič, naopak po sobotě zestárli o dva roky. Oba dobře vědí, že tohle reklama na fotbal, i přes 14 vstřelených gólů, nebyla. Spíš velká parodie…

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.