Hlavní obsah

GLOSA: Nový šéf sudích? Z bláta do louže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny otřásla českým fotbalem rezignace předsedy komise rozhodčích Radka Příhody. Arbitři ale dlouho bez šéfa nezůstali, podle očekávání se Příhodovým nástupcem stala jeho dřívější pravá ruka, bývalý místopředseda Libor Kovařík. Co od tohoto tahu čekat? Uklidní se situace kolem rozhodčích nebo je jen otázka času, kdy dojde k další rezignaci?

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Roman Vondrouš

Radek Příhoda skončil v roli předsedy komise rozhodčích, jeho nástupce Libor Kovařík to ale bude mít pořádně těžké.

Článek

Nejprve ještě krátce ke konci Příhody. Jeho odchod byl pro drtivou většinu lidí nečekaný, pro některé až šokující. Nicméně pro ty, kdo umí číst v tuzemské fotbalové mapě, zase tolik ne.

Je veřejným tajemstvím, že nejsilnější kluby mezi sebou bojují nejen na trávníku, ale i v zákulisí. A není ani třeba příliš bystré hlavy, aby si člověk uvědomil, že pokud vysoké procento verdiktů jde v klíčových situacích za jedním kandidátem na titul z jednoho břehu Vltavy, rozhodně to nevoní rivalovi z břehu druhého.

Ve druhé polovině jara tomu tak bylo ve prospěch Sparty. To je konstatování, nikoli zpochybňování daných verdiktů. Ostatně, komise až na chybně odpískaný pokutový kop na Slovácku v její prospěch všechny ostatní posvětila. V nedávné minulosti zase nevoněly výkony sudích Spartě. V tomto ohledu si postěžoval nedávno šéf Sparty Daniel Křetínský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský během finále UEFA Evropské konferenční ligy.

Příhoda za jeden z důvodů své rezignace uvedl, jeho funkce s sebou přinášela i nepříjemné zkušenosti v podobě různých anonymních udání a dalších podpásovek. V překladu, vzhledem k tomu, že byl aktivním rozhodčím v berbrovské éře, má máslo na hlavně také on. Spousta lidí z fotbalového prostředí na něj něco ví. Jenže. Jeho nástupce Libor Kovařík v éře Romana Berbra pískal také...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články